fbpx
marți , 26 mai 2020
Home / Actualitate / Comuna Drajna, singura din Prahova care a câștigat 7 proiecte europene!

Comuna Drajna, singura din Prahova care a câștigat 7 proiecte europene!

Săptămâna trecută, primarul comunei Drajna, Violeta Gonțea și directorul adjunct din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia (organism intermediar POR), Mariana Vișan, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extindere Ambulatoriu din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie” din localitatea prahoveană, proiect ce are ca obiectiv creșterea accesibilității serviciilor de sănătate. Administrația locală beneficiază astfel de finanțare nerambursabilă prin Regio (Programul Operațional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 8- „Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale”, Prioritatea de investiții 8.1 – „Investiții în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea socială prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de comunități”, Obiectivul specific 8.1-„Creșterea accesibilității serviciilor de sănătate, comunitare și a celor de nivel secundar, în special pentru zonele sărace și izolate”, Operațiunea A – „Ambulatorii.”

Cu o perioadă de implementare de 42 de luni, până la data de 13 februarie 2022, proiectul valorifică o finanțare de 6.374.610,91 lei, din care peste 4,4 milioane de lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională, aproximativ 1,8 milioane de lei constituie alocarea din bugetul național, cofinanțarea beneficiarului fiind de peste 127 de mii de lei. Comuna Drajna devine în acest fel prima din Prahova, dacă nu cumva din toată regiunea, care a reușit să parafeze șapte proiecte cu finanțare europeană. Până anul trecut, administrația locală mai semnase contracte de finanțare pentru șase proiecte, în valoare cumulată de aproximativ 15,5 milioane de lei, sumă care echivalează cu de două ori bugetul de venituri al localității pentru anul 2019: PNDR 2014-2020- modernizare străzi- 943.346 euro; cămin cultural-394.682 euro; înființare rețea de canalizare-982. 425 euro; POR 2014-2020, reabilitarea Moarei de Apă Warthiadi, 3,4 mil. lei și modernizare, dotare și construire anexă tehnică, grădinița cu program prelungit, Drajna de Jos, 1,066 mil. lei; GAL „Plaiurile Ramidavei”, achiziționare buldoexcavator, 50.000 euro partea de finanțare europeană. Cu contractul de finanțare semnat în acest an, valoarea fondurilor europene atrase de Drajna se ridică la aproape 22 de milioane de lei. Tot anul trecut, primarul Gonțea ne spunea că mai are documentații depuse pentru alte două proiecte: „prin PNDR n-am mai avut ce măsuri să accesăm, le-am epuizat pe toate, așa că ne-am orientat la POR. Am depus documentații și sper să ne fie aprobate pentru construirea unei săli de sport, iar pentru Spitalul de Pneumoftiziologie mai avem un proiect pentru eficientizare energetică a pavilionului”.

Distribuie:

Check Also

Donație OMV către Maternitatea Ploiești

OMV Petrom a donat Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești 250.000 de lei pentru achiziția de …

One comment

  1. Probabil ca si in comuna Posesti au fost cheltuiti cel putin tot atatia bani , dar cu rezultate ZERO ! O sa vedem cat si cum s-a cheltuit ! Am vazut reteaua de strazi asfaltate recent in Posesti ! Iti vine sa razi si sa plangi in acelesi timp! Reteaua de apa realizata in proportie de maxim 20% (dupa parerea mea )Au fost asfaltate ulite pe cate nu circula nimeni, in detrimentul strazilor importante! O sa vedem si aici cum s-a facit prioritizarea !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *