12.2 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăActualitateComisie care să dea ghes Primăriei Ploiești să atragă bani pentru spitale

Comisie care să dea ghes Primăriei Ploiești să atragă bani pentru spitale

Consiliul Local Ploiești a votat constituirea unei comisii care va monitoriza felul în care municipalitatea va face demersurile în vederea atragerii fondurilor europene și naționale pentru spitalele din subordinea Primăriei. E un fel de a sufla și-n iaurt, dacă te-ai fript cu ciorba! Normal că o comisie face bine în condițiile în care Primăria Ploiești a dat cu șutul la 22 de proiecte europene POR. Dar nu de comisie ar fi nevoie musai, ci de o echipă administrativă responsabilă, isteață, profesionistă. Iar municipalitatea, cu atâtea angajări politice, duce lipsă de așa ceva.
Discuția vine pe fondul aprobării, la sfârșitul lunii martie, a variantei finale a Programului național de investiții în infrastructura unităților spitalicești 2024-2030, derulat de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, finanțat din fonduri naționale și fonduri externe.
Acest program are o alocare financiară de 13,25 miliarde lei, iar valoarea maximă aferentă unui proiect finanțat din PNIIUS este următoarea:
-2 miliarde de lei pentru spitale județene/județene de urgență, spitale de urgență, spitale mono specialitate;
-350, 50 milioane de lei pentru spitale municipale/municipale de urgență;
-250, 00 de milioane de lei pentru spitale orășenești.
Spitalul de Pediatrie și Spitalul Municipal Ploiești au nevoie de investiții, asta este clar, mai ales pe fondul nevoii de a muta Pediatria din sediul de pe strada M. Eminescu, încadrat la clădiri cu risc seismic II, într-o clădire propice. Iar acum Primăria Ploiești are ocazia să dovedească faptul că e-n stare să facă și lucruri bune!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente