17.4 C
Ploiești
marți, 16 aprilie, 2024
spot_img
AcasăMozaicMinte, trup, sufletCINE FACE PRIMUL PAS?

CINE FACE PRIMUL PAS?

Pornesc de la certitudinea căpătată în ultimii ani, ca urmare nu doar a experienței personale, ci şi a discuțiilor purtate în timp, atât cu femei măritate, cât şi cu bărbați căsătoriți, că avem dorințe şi aşteptări diferite. Acestea nu coincid în interiorul cuplului, dar, mult mai grav decât atât, acestea nu sunt comunicate sau, în cazul în care totuşi ele sunt transmise, acest lucru are loc pe un fond de nemulțumire.
De obicei, partenerii îşi reproşează lucruri în momentele în care sunt afectați în mod direct de acestea: de la dezordinea din casă, capacul de la wc lăsat ridicat sau coborât (în funcție de cine are gura mai mare), până la faptul că el a venit mai tarziu acasă de la bere decât a spus inițial. Nemulțumiri mărunte, repetitive, iritante.
Fiecare dintre soți aşteaptă de la celălalt să facă primul pas: în general, el vrea sex, ea vrea flori. Dacă el îi aduce flori (a se înlocui, după caz, cu îmbrățişări, preludii lungi, tandrețe, declarații de iubire, mici cadouri etc.), ea e mult mai deschisă spre o partidă reuşită de sex (a se înlocui, după caz, cu sex, sex sau sex). Dacă ea face primul pas, într-o seară superbă de conexiune fizică, plină de imaginație, de pasiune, de dorință reală, am senzația că ea va primi flori cât de curând (sau poate un mesaj drăguț, o îmbrățişare, o palmă peste fund la micul dejun sau orice poate însemna o dovadă că el e acolo, în relație).
Întrebarea este: cine face primul pas? Răspunsul, draga mea femeie, e: tu.
Ce poate face ca discuțiile sau orice alt tip de comunicare să se desfăşoare într-un cadru eficient?
E simplu: vă aşezați singuri pe canapea, într-un moment în care vă simțiți bine amândoi (de preferință, în week-end, fără copii în casă şi fără probleme de orice altă natură în minte), cu un pahar de vin bun în mână, iar tu îl inviți la o discuție degajată.
În principiu, discuția despre care vorbesc ar trebui să dureze puțin, după următoarea regulă: cei doi îşi vor împărtăşi aşteptările, pe scurt (două, maxim trei astfel de aşteptări) din partea celuilalt, precum şi lucrurile pe care este dispus să le ofere în relație (tot scurt, la obiect). Fără reproşuri, într-o atmosferă mai degrabă de prietenie, decât de căsnicie/cuplu/parteneriat. Cele câteva minute de conversație vor constitui un liant în relație, o promisiune tacită că îşi vor împlini reciproc aşteptările. În perioada următoare nu se va mai pune problema despre cine e primul, căci aşteptările împărtăşite vor acționa ca un dans în doi.
Şi, la final, aş vrea să îți recomand un mic secret: încheie discuția ciocnind paharul, lasă-l să bea o înghițitură de vin şi treci la atac! În felul ăsta nu doar că veți avea parte de o seară pasională în locul uneia tensionate (aşa cum se încheie de regulă discuțiile serioase dintre parteneri), ci va ancora starea de pasiune discuției voastre, astfel încât el va fi mult mai deschis să îți îndeplinească aşteptările. Iar tu, la rândul tău, ține cont permanent de dorințele lui exprimate pe parcursul discuției voastre, căci acolo va sta secretul unei relații împlinite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente