7.9 C
Ploiești
joi, 18 aprilie, 2024
spot_img
AcasăInterviuCherchez la femme... Sau Liubliana Nedelcu, o femeie în lumea bărbaților

Cherchez la femme… Sau Liubliana Nedelcu, o femeie în lumea bărbaților

Pe Liubliana Nedelcu o știe întreaga suflare prahoveană, amatoare de fotbal. E simplu, atunci când o femeie încearcă să pătrundă într-o lume a bărbaților și să se mai și priceapă, ea devine cumva obiect de studiu, de venerație sau de hatereală, după caz și preferințe.
Desigur, într-o lume care se vrea progresistă, liberală și toate cuvinte ”ce din coadă sună”, mici insulițe de misoginism vor fi cât lumea și pământul. Conform prejudecăților, femeia trebuie să se regăsească nu cu pixul în mână, la marginea careului de 16 metri, ci undeva în vecinătatea unei cratițe, și pe astea le știu și eu destul de bine.
Cât despre materialul acesta, ca să fie așa, în spiritul ”jocului”, îmi permit o glumă – sper să-mi fie iertată ironia. Dar probabil că Gică Hagi, cel care cu măiestrie se răstea pe vremuri la o veche colegă de breaslă întrebând-o unde a jucat ea fotbal, cum spuneam, Gică Hagi dislike this.
Dar sunt convinsă că, Măria Voastră, publicul, cititorii, veți găsi lucruri interesante într-o discuție despre fotbal dintre două doamne, care probabil dacă n-ar fi iubit cu patimă acest sport, ar fi fost două gospodine respectabile care ar fi perpelit chiftele în tigaie mai abitir ca gurmandul Costică Budescu mingea pe glezna-i fină.

Liubliana, ai fost ofițer de presă la Rapid, director de marketing la Astra, director la FC Brașov, spune-mi tu acum cum ar trebui să mă adresez când vorbesc cu tine? Agent FIFA, impresar…?
Intermediar! Este cel mai corect așa….
E un clișeu, dar trebuie să te întreb asta cu femeia în lumea bărbaților. Cum e? Descrie-ți aventura…


Mi-am făcut atâtea relații de-a lungul timpului, încât acum sunt foarte multe cluburi care mă suna și îmi cer un anumit tip de jucător, iar dacă eu nu am un astfel de jucător atunci dau un alt jucător al unui partener de-al meu! În plus, eu acum sunt în Franta și încă nu am ”semnați” atâția jucatori câți mi-aș dori, și atunci lucrez cu doi impresari foarte buni din Franța! În Franța sunt respectată și chiar puțin „răsfățată” pentru că bărbații francezi admiră femeile care au ambiție și reușesc în viață…În România, mă abțin…
Te știu o femeie elegantă, cu vorbele la ea, și te mai știu și aprigă. Totuși, atunci când ai ceva clinciuri, nu intri în dispute din alea, gen ”poalele peste cap”. Se poate și așa?
Îți mulțumesc! Când ai cei șapte ani de acasă și o școală făcută așa cum trebuie, de la un capăt la altul, se poate! Și cred că am demonstrat lucrul acesta până acum…
De ce zic asta, bănuiesc că chiar dacă nu ai citit, ți s-a povestit despre disputa dintre Anamaria Prodan și Gigi Becali. Cum ți s-a părut toată această poveste de după transferul lui Man?
Nu am citit foarte mult pentru că nu m-a interesat, însă atât cât am citit, consider că s-a depășit mult limita decenței.
Cu Becali ai avut și tu o problemă la un moment dat, cu Anamaria Prodan ai interacționat în vreun fel? Sunteți rivale?
Eu cu domnul Becali am rezolvat problema elegant și conform educației mele… Dovadă a stat și în faptul că, atunci când eu am declarat public ceea ce am avut de spus, subiectul a fost închis. Eu nu sunt rivală cu nici un impresar român. Targetul meu este altul, iar motto-ul vieții mele este să mă bat cu zeii, nu cu valeții! În România nu există un impresar-zeu!
Te-ai confruntat vreodată cu o situație murdară, incorectă, în procesul de realizare al unui transfer?
Numai o dată? De multe ori! Au fost momente când m-am ridicat și am plecat cu fotbalistul de la negocieri…
Cum se lucrează cu Petrolul, de exemplu? Că ai și aici un jucător…
Cu Petrolul eu am lucrat întotdeauna foarte bine. Îmi place foarte mult la ei faptul că ceea ce negociem, rămâne stabilit! Îl am pe Marian Huja acolo și încerc să le fac o surpriză, atât echipei, cât și suporterilor cu un fotbalist peste nivelul Ligii 1 din România… Sper să îmi și iasă, pentru că îmi doresc mult să promoveze. Chiar merită!
Spune-mi ce crezi despre Petrolul lui Viorel Moldovan… Dar sincer…
Ştii că eu sunt sinceră! Părerea mea este că peste tot este loc de mai bine și că, probabil, mai au nevoie de câțiva fotbaliști peste ceea ce au acum, ca să nu aibă emoții și să lupte cu șansele cele mai mari la promovare…
Cum a fost pentru tine perioada trăită la Ploiești? Lumea spune că e un oraș dificil, cu presă dificilă….
Este adevărat. Presa este dificilă și sunt câțiva oameni care scriu sau care au emisiuni tv care au scris și au vorbit continuu urât despre mine, pentru că atunci când eram la Astra nu au fost luați în niște deplasări. Însă majoritatea sunt oameni dragi mie… Care mă cunosc și pe care îi cunosc, și îți spun sincer că abia aștept să fie permis accesul suporterilor pe stadion pentru a merge la meciurile Petrolului și a reîntâlni câțiva ziariști dragi mie.
Te-ai mutat, practic, pe Coasta de Azur… Spune-mi ce mai faci când nu faci transferuri?
Sincer? Nu am mai avut vacanță de doi ani de zile! Chiar dacă viața la Nisa sau la Monaco pare o continuă vacanță, pentru cei care locuiesc aici nu este așa. Se muncește foarte mult! Și chiar dacă nu faci transferuri, deja pregătești perioada următoare de mercato, deci meciuri, întâlniri, etc…
Ai jucat la cazino, la Monte Carlo?
O singură dată! Just for fun! Eram cu prieteni de-ai mei din Franța și ce crezi? Am și câștigat.
Unde e mai ușor de trăit pentru un agent de jucători femeie, în România sau în Franța?
Clar in Franța! Norocul meu a fost și faptul că eu am făcut transferuri din Franța în România când locuiam încă în România, și mi-am construit niște relații extraordinare la cluburi și cu agenții din Franța. Chiar acum am o ofertă să merg Team Manager la o echipa din liga a 2-a din Franța. Dacă vorbești limba franceză, deja ai un mare plus în fața lor.
Ce planuri ai pe termen lung?
Înainte îmi făceam multe planuri, însă de curând am citit în Învățăturile Părintelui Cleopa că cel mai bine este să îți propui un singur țel. Și după ce îl îndeplinești pe acela, altul, și tot așa. Iar asta fac eu acum. Țelul meu este acum să cresc ca impresar aici și numele Liubliana Nedelcu să însemne foarte mult în fotbalul francez.
Ce mesaj ai pentru fanii petroliști care citesc ziarul nostru?
Dumnezeu să ajute echipa Petrolul ca să promoveze și la vară să mă invite la petrecerea pentru promovare! Sper să îi văd in liga 1, alături de Rapid!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente