sâmbătă , 4 aprilie 2020
Home / Actualitate / Cheia fericirii este să lucrezi de acasă în pijama, spune știința
Caucasian girl working on computer laptop ***These are our own 3D generic designs. They do not infringe on any copyrighted designs.***

Cheia fericirii este să lucrezi de acasă în pijama, spune știința

Sună magic, nu-i așa? Să lucrăm de acasă, în pijamale, după propriile noastre reguli! Oamenii de știință susțin acest vis, cu dovezi foarte clare ale faptului că lucratul de acasă, în pijamale, este cu31 adevărat cheia fericirii!

Nimic nu este mai frumos decât descoperirea faptului că cel mai frumos vis al tău este de fapt o realitate. Cumva, cu toții eram conștienți de faptul că lucratul în pijamale, de acasă, ne face fericiți, încă dinainte ca cercetătorii să aducă în vedere un asemenea studiu, însă gândul a devenit chiar mai delicios acum!

Din cadrul studiului realizat au reieșit următoarele concluzii:

– 26% dintre participanții care lucrau de acasă au declarat faptul că au un câștig anual de peste 450.000 lei
– doar 7% dintre participanții care lucrau de acasă aveau un venit mai mic față de cei care lucrau la birou
– 83% dintre participanții care aveau posibilitatea de a lucra atât de la birou, cât și de acasă au declarat faptul că și-ar dori să lucreze doar de acasă, ca urmare a faptului că acest lucru îi face să se simtă cu adevărat fericiți
– 81% dintre participanți au declarat faptul că dacă ar lucra de acasă ar putea rezolva mult mai bine conflicte legate de muncă

În concluzie, persoanele care lucrează de acasă cu normă întreagă sunt mult mai fericite și au și venituri mai mari față de persoanele care lucrează într-un birou. În anul 2007 Asociația Psihologilor din America a concluzionat în urma unui studiu longitudinal, întins pe parcursul a 20 de ani următorul aspect: „Lucratul de acasă, în pijalame, este un beneficiu atât pentru angajați, cât și pentru angajori, ca urmare a faptului că un angajat fericit va da și randament maxim!”

Mai există un aspect foarte important de menționat: și copiii beneficiază de acest aspect. Se pare că micuții ale căror mame lucrau de acasă și aveau un program mai flexibil, reușeau să se odihnească mult mai bine în comparație cu micuții ale căror mame lucrau de la birou.

Dacă toată lumea este fericită, atunci de ce nu implementăm mai repede munca de acasă, peste tot? Se pare că oricum, acesta va fi viitorul!

Sursa: creativehealthyfamily.com

Surse foto: istockphoto.com

 

Distribuie:

Check Also

Primăriile, obligate să dezinfecteze blocurile

Primăriile din toată țara au obligația ca, începând cu 31 martie, să asigure toate resursele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *