fbpx
miercuri , 3 iunie 2020
Home / Actualitate / Ceapa verde

Ceapa verde

DEREGLĂRILE HORMONALE POT FI ECHILIBRATE CU CEAPĂ VERDE

Folosită în toate anotimpurile, ceapa este foarte apreciată pentru virtuţile sale terapeutice şi în acelaşi timp tonice. Pe lângă vitaminele şi mineralele pe care le conţine, ceapa verde abundă în clorofilă, care are menirea de a elibera organismul de tot ceea ce este nociv, începând de la poluanţi şi radicalii liberi până la aditivii folosiţi excesiv în industria alimentară a acestui secol. Un lucru mai puţin plăcut pentru consumatorii de ceapă este mirosul acela specific, de care se ferește toată lumea.
Substanţa care emană acest miros, alicina, are un efect antibiotic şi antiviral extrem de puternic. Tocmai din acest motiv, ceapa verde este un desăvârşit protector al plămânilor şi căilor respiratorii, pe care le apără de infecţii. Alicina din compoziţia bulbului de ceapă verde are proprietăţi anticoagulante, motiv pentru care este recomandată în tratarea tromboflebitelor. Şi pentru a întregi această paletă a compuşilor benefici din compoziţia cepei, trebuie neapărat să amintim şi quercitina, un antioxidant foarte puternic, ce ajută la normalizarea tulburărilor circulatorii şi la prevenirea şi tratarea afecţiunilor cardiovasculare.
Datorită complexităţii compoziţiei chimice a cepei verzi, proprietăţile terapeutice ale acesteia sunt mult mai intense decât ale cepei vechi, ajunse la maturitate.
Ceapa verde este un bun antialergic şi depurativ, reglând, în acelaşi timp, activitatea hormonală şi crescând imunitatea organismului.

PROTECTIA ATIALERGICĂ A CONSUMULUI DE CEAPĂ VERDE

Ceapa verde se consumă în special în stare crudă, motiv pentru care trebuie foarte bine mestecată, pentru a nu îngreuna procesul de digestie. O cură de ceapă verde, indiferent dacă este ţinută iarna sau vara, ajută foarte mult sistemul imunitar, prevenind atât erupţiile care apar la nivelul pielii, cât şi manifestările respiratorii neplăcute specifice alergiilor. Toate tipurile de alergii au anumiţi factori declanşatori, motiv pentru care persoanele care suferă de alergii trebuie să cunoască în amănunt toţi factorii ce declanşează această boală extrem de neplăcută.
Datorită multiplelor modalităţi de cultivare, începând cu sere, solarii şi până la culturile din grădini, ceapa verde se găseşte pe tarabe în toate anotimpurile. În situaţia în care avem de-a face cu alergii cronice, declanşate cu mult timp în urmă, prin consumul zilnic de ceapă verde putem totuşi să diminuăm o parte din manifestările nedorite ale bolii, dar mai ales să evităm complicaţiile.
În afecţiunile infecto-alergice, consumul de ceapă verde trebuie să devină un obicei. În felul acesta vom ţine departe factorii determinanţi ai manifestării alergiei, cum ar fi praful, gerul, căldura, vopselele chimice, polenul şi mulţi alţii. Efectul antialergic al cepei verzi se datorează faptului că aceasta are o pronunţată acţiune diuretică şi purativă, reglând acea activitate a glandelor care secretă în mod natural cortizon. Consumând patru-cinci fire de ceapă verde pe zi, se creează o permanentă protecţie antialergică.

Distribuie:

Check Also

Consilierii PSD cer chirii mai mici pentru terasele de pe domeniul public

Întrebare: de piețari nu vă interesează dacă au pierderi, că și ei sunt agenți economici …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *