fbpx
20.7 C
Ploiești
marți, 11 august, 2020
Acasă Ocolul Pamantului Cazul generalului Flynn

Cazul generalului Flynn

Obamagate: cazul generalului cu trei stele Michael Flynn a aruncat SUA în cel mai mare scandal politic de la Washington încoace. Şi nu puţini analişti şi politicieni republicani consideră că ceea ce se petrece în acest moment în America este un scandal mai mare decât afacerea Watergate, rezuma Tudor Curtifan pentru Defense România.

Mai exact, generalul Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump a fost acuzat că a facilitat ingerinţa Rusiei în alegerea preşedintelui Trump. Flynn a fost ţinta anchetelor procurorului Mueller a cărui investigaţie ar fi trebuit să demonstreze faptul că Rusia a intervenit pentru alegerea lui Donald Trump.

FBI i-a înscenat cazul lui Michael Flynn
Flynn a pledat iniţial vinovat şi a fost de acord să coopereze pentru a i se reduce pedeapsa, dar ulterior, după ce şi-a pregătit apărarea şi-a retras declaraţiile şi a început ofensiva pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Era târziu, cazul Flynn a fost prezentat denaturat ani de zile în media democrată, iar imaginea sa părea pătată definitiv. Doar că, acum câteva zile, Departamentul Justiţiei a detonat bomba şi a retras dosarul de acuzare împotriva lui Flynn. Generalul american era acuzat că a minţit în legătură cu contactele sale cu un diplomat rus, în ancheta privind ingerinţa Moscovei în alegerile prezidenţiale americane din 2016.
Departamentul a declasificat sute de documente ale FBI în cazul Flynn. Din documentele analizate şi de jurnalista Sorina Matei pe portalul presacurata.ro. lucrurile sunt cât se poate de clare în mod cu adevărat şocant pentru o democraţie precum cea a SUA, conducerea FBI i-a înscenat cazul lui Michael Flynn. Înscenările au fost menite să-l determine pe Flynn să mintă, pentru ca mai apoi să-l poată pune sub acuzare. Lucru care s-a şi întâmplat.
Donald Trump a explodat după documentele apărute în presa americană, salutând decizia Departamentului şi reiterând faptul că Michael Flynn era nevinovat. Mai mult, Trump a acuzat o tentativă de lovitură de stat condusă de fostul establishment american, considerând că Flynn a fost „o ţintă doar pentru a încerca să mă dea pe mine jos”.

Obamagate
Dar situaţia s-a agravat după ce directorul interimar al Biroului Naţional de Informaţii, Richard Grenell, a trimis Congresului american o listă cu înalţi oficiali ai administraţiei Obama care ar fi solicitat discreditarea lui Flynn. Printre numele care apar pe acea listă se numără şi Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama şi actualul candidat democrat la alegerile prezidenţiale din noiembrie a.c. Potrivit Politico Donald Trump a acuzat administraţia Obama că ar fi încercat să spioneze echipa sa de campanie şi ulterior, după câştigarea alegerilor, să-l discrediteze folosind tema ingerinţei Rusiei în alegeri.
Pe lista publicată de Biroul Naţional de Informaţii cu oficiali ai lui Barack Obama care ar fi fost implicat în cazul Flynn se regăsesc nume importante precum: Samantha Power, fost ambasador american la ONU, John Tefft, ambasadorul Statelor Unite în Rusia, James Comey, fost director FBI, John Brennan, fost director CIA, şi, cireaşa de pe tort, Joe Biden, fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama şi actualul candidat al Partidului Democrat în alegerile prezidenţiale în care îl va înfrunta pe Trump. Pe listă se regăsesc şi înalţi oficiali ai administraţiei Obama în domeniul apărării, dar şi în cadrul structurilor NATO.
Pe reţelele de socializare şi în interviurile ulterioare, preşedintele Trump a numit această criză politică fără precedent într-o democraţie precum cea a SUA – Obamagate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Românii au acces la cartea electronică de identitate

Cetățenii pot opta însă și pentru CI simple, fără cip Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor...

România, pe locul al treilea pe continent, ca pierderi în industria turistică

Datele Institutului Național de Statistică arată că, în prima lună a verii, România a avut o scădere a numărului de turiști români de 68%...

Avertisment ONU despre închiderea școlilor

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat că lumea se confruntă cu o „catastrofă generațională” din cauza închiderii școlilor în timpul pandemiei și...

Contracte europene de peste 140 mil. lei, la Sinaia

Primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea, a anunțat că a semnat, la ADR Sud-Muntenia, contractul pentru Proiectul „Sinaia 3.0 Educație. Social. Mobilitate”, finanțat din fonduri...

Bărbat din Giurgiu, depistat cu Covid, la picnic pe Valea Prahovei

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din Giurgiu, diagnosticat cu Covid – 19, a fost depistat în timp ce se afla, la...

PSD va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban în august

Marcel Ciolacu, președintele interimar al social-democraților, a anunțat că PSD va depune moţiune de cenzură în luna august. Acesta a declarat, după ședința Comitetului...