13.8 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăInterviuCătălin Mulțescu sau ”câine-lup” din ”9 mai”

Cătălin Mulțescu sau ”câine-lup” din ”9 mai”

A fost portar la Astra, portar la Petrolul, pe care a venit să-l ajute și din postura de antrenor cu portarii, împreună cu tatăl lui. Iar lumea își amintește despre el ca despre unul dintre goalkeperii buni pe care i-a avut Ploieștiul. E drept, că mulți au comentat fizicul lui atipic, uitând să-i evidențieze și calitățile, dar Cătălin Mulțescu nu privește înapoi cu mânie. Nici nu ar avea cum pentru că Ploieștiul este a doua lui casă, chiar dacă e născut și crescut ”câine roșu” de Ștefan cel Mare. E ”câine-lup”, așa cum îmi place să glumesc cu el, și atunci când are angajamente în altă parte, rămâne aproape. E ultras, un ultras care îi asigură pe fanii petroliști că Petrolul se va întoarce la sfârșitul acestui sezon pe primul eșalon fotbalistic.

Cătăline, Ploieștiul este a doua ta casă, nu?
Pai dacă am stat 7 ani, știi cum e, sunt fix ăia 7 ani de acasă… Astra, Petrolul…Când am ajuns la Astra, eram un copil, Ploieștiul m-a făcut bărbat… Mi-a arătat drumul spre performanță.
Ai niște amintiri haioase… Cum e, de exemplu, cu paturile supraetajate?
Aveam camere cu patru locuri, stăteam în cameră cu Gigel Rohat, cu portarul Eugen Iacob, cu Vasile Voinea…. Patru în două paturi supraetajate, nu 5 stele ca astăzi, dar poate asta a fost și partea care pe noi ne-a călit… Duș la comun, un singur televizor în sala de ședințe, se muta telecomanda la ăla care era mai tare în mușchi… Mai conviețuiam cu șoricei, cu de toate, dar ce frumos a fost, ce fericiți am fost.
Când vezi ce este acum prin Liga I, când jucatori fac ifose sau au niște pretenții…
Pai acum se plâng că se antrenează pe teren sintetic, iar noi dacă am fi avut, am fi dormit pe el… Făceam antrenamente pe terenuri grele, cu mocirlă, erau desfundate… Îți amintești antrenamentele alea de pe terenul 2 din 9 mai, când ieșeam cu ghetele în mâini, desculți, și ție îți intrau tocurile în nămol ca la Techirghiol?
Da, și stăteam în vânt, în ploaie… Care e cea mai frumoasă amintire?
Echipa cu care am promovat cu Astra, a doua echipă a Ploieștiului… Și ce a urmat după. Era plin la meciuri, când erau meciurile Astra-Petrolul era atmosferă de Maracana, rivaliza cu Steaua-Dinamo, era derby de Prahova… Păcat că nu mai e, iar de pierdut au pierdut doar fanii, oamenii de acolo, oameni care mănâncă fotbal pe paine.
Cum a fost să schimbi tabăra? Cum te-au primit ultrașii petroliști, știută fiind rivalitatea despre care vorbeam mai devreme…
Sunt suporteri pătimași, dar inteligenți, și au văzut că am venit să muncesc. Cine nu își dorește așa suporteri sau se teme, nu are ce căuta în fotbal. Încă mai am mulți prieteni peste tot, de la galerie, la club, am revenit și ca antrenor, a fost mereu chimie între noi, familia Mulțescu, și Petrolul.
Dar cu presa? Că se știe, e mai pretențioasă…
Păi presa e ca galeria, vrea mult, vrea tot. Pot spune că am legat prietenii adevărate, că ne respectăm și ne-am respectat și încă cu mulți jurnaliști, asa cum sunt si cu tine, nu? Sunt legături multe, frumoase, de suflet…
În ultima vreme, cel puțin în ceea ce privește Petrolul, se discută mult despre calitatea portarilor. Ca de altfel, dintotdeauna. Sunt unii care îți duc dorul… Dar cum e viața asta, nu? La un moment dat, erau discuții cum că erai cam plinuț pentru un goalkeeper…
Hahaha, da, așa e…deși, cum spunea și tata atunci, era vorba despre o imagine deformată, pentru că una era țesutul adipos, grăsimea, și alta, musculatura. Dar până la urmă, ce a contat? Evoluția, nu? Și din ce știu, eu am avut chiar și un titlu de cel mai bun portar din liga I, într-o anume anchetă bazată pe niște note, așa că… Pe mine, personal, nu m-au deranjat discuțiile, iar acum chiar mă amuz cu voi când mai vorbim și ne amintim.
Dar atunci, erai așa îndârjit… E important pentru un fotbalist ceea ce scrie un ziarist sau altul?
Mamă, păi tu ce crezi? Ne trezeam și primul lucru pe care-l făceam era să îi dăm bani lui Peco ca să se ducă și să cumpere toate ziarele locale și cele două centrale, de sport… Era prima lectură de dimineață, la micul dejun făceam revista presei. Noi nu aveam nici Facebook, nici Instagram….
Daca ar fi acum să te gândești la ceva, să schimbi ceva din ceea ce a fost?
Categoric, nu. N-aș schimba nimic, nu regret nimic, a fost mult prea frumos… Și joc, și atmosferă, și colegi, grup adevărat. Mi-amintesc că era lege, lunea după refacere, ieșeam la pizza toată echipa….
Și vă făceați și farse între voi…
Daaa, erau la ordinea zile. Îmi amintesc că o dată i-am bătut în cuie șlapii lui Costin Caraman… Nu mai suportam să-l vedem cu ei, omul se simțea excelent încălțat în ei și nu se îndura, nici nu visa să-i arunce. Și l-am forțat, că nu-l mai suportam…
În casă, inevitabil mai povestești cu tatăl tau, Gigi Mulțescu, despre Astra și Petrolul… Cam ce anume?
Cât timp ai la dispoziție, o săptămână, o lună, ca să-ți spun? Vorbim mult, suntem nostalgici după vremurile boeme și cu altfel de fotbal…
Aș forța o întrebare de baraj… Ce anume îi lipsește Petrolului, de atâta timp, de nu reușește să mai promoveze?
Eu nu vreau să spun ce i-a lipsit, eu vreau să zic că anul acesta promovează. Au cea mai bună echipă din Liga a doua și bag mâna-n foc pentru ei. Și îmi doresc foarte tare, fiindcă țin cu Petrolul și merită să se întoarcă acolo unde îl recomandă tradiția.
Un mesaj pentru cititorii Ziarului Ploiestii?
Să aibă grijă de sănătatea lor și să aibă puțină răbdare, să treacă și coronavirusul ăsta, ca să se poată bucura de fotbal din tribune și să sărbătorească promovarea Petrolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente