20 C
Ploiești
sâmbătă, 13 august, 2022
Acasă Editorial CÂT CINISM!?

CÂT CINISM!?

Calculezi: aduni avantajele, scazi ceva voturi de la tine, scazi mai multe de la ceilalți, înmulțești furia oamenilor, pe care o împarți la dușmani și, după ce pui strategia în aplicare, aștepți să vezi rezultatul. Dacă îți dă ție cu plus, iar inamicilor cu minus, ai câștigat.
Astea sunt calculele mizerabile ale politicii. Plusul e la ei, oricum ai da-o!
Acum, nu Volosevici pierde mare lucru din lupta asta între orgoliile lor. Nu el face baie cu apă rece. Nu el e pacient la spital și se șterge de transpirație cu șervețele umede. Nu primarul suferă cu adevărat. El, de bine, de rău, maxim se supără, țipă și pleacă la hotel să facă duș.
Ok. E agitat omu’. Nu te înțelegi cu el. Sare. Te porcăie. E posedat! N-ai ce-i face. Nu!?
Dar parcă era ce trebuie în campania electorală… Și când băteați palma pe stadion, vă băteați sau vă pupați!?
Să nu ziceți că nu știați felul omului de a fi! A mai fost un mandat primar. Avea istoric. Iar dacă partidul l-a vrut, a văzut ceva în el. Ceva bun. Nu!? Altfel nu văd logica să vrei să mergi la drum cu un “nebun”, aşa cum îl etichetează unii.
Ați crezut…sau, mai bine zis, ați sperat să se schimbe. Să fie docil. Hai, să nu mănânce din palmă, dar măcar să asculte. Ei bine, nu cred că n-ați luat în calcul și varianta inversă. Ca omul să nu asculte de nimeni. Mai ales de cei pe care el îi consideră vinovați că l-au lovit pe la spate, din interiorul partidului.

Ok. Am ajuns în punctul ăsta. După țânțari și criza gunoaielor, s-a ajuns și aici. La limita de jos a civilizației. S-a oprit apa caldă în oraș pentru cei de la blocuri.
Ce fac însă acum cei care se consideră superiori primarului!?
Vă spun eu ce: STRATEGII!
Îl provocăm, îl împingem să greșească, îl sfătuim prost, îl ațâțăm, întindem nada și îl lăsăm apoi să-și rupă gâtul. Iar când e jos, îl lăsăm să se zvârcolească cu spume la gură. Îl mai așteptăm puțin ca să se compromită cu nu știu ce declarații belicoase și, Doamne ajută!, și cu vreo alianță cu dușmanul. Iar când socotesc mai-marii județului că e gata, vin cu soluția salvatoare. Nu din prima. Mai lăsăm puțin timp, ca să se scurgă și resturile de capital politic din el și abia apoi acționăm.
Strategie, nu!?
Bravo!
Adevărați maeștri.
Aplauze!
….
E un joc plin de cinism scârbos.
Mă doare undeva de luptele lor, de ambiția lor, de interesele lor.
SUNT OAMENI RĂI.
Punct!
Niciunul nu vede mai departe de interesul personal și politic. Niciunuia dintre ei nu îi pasă că oameni de 80 de ani fac baie cu apă rece. Niciunuia dintre ei nu îi este cu adevărat milă că o gravidă se “spală” cu șervețele umede după naștere. N-au pic de omenie!
Nu-i doare nici în fentă de umilința la care îi supun pe cei peste 100.000 de ploieșteni.
Sunt doar calcule.
Le dă cu minus la vot dușmanilor? Asta e tot ce contează pentru ei.
Pentru noi, ceilalți, ploieștenii care de peste zece ani vedem cum orașul o ia la vale, nu există nici un pic de respect. Și nici măcar milă.
Nu spun că e ușor. Că omul nu e dificil. Dar sigur nu e nebun. Nimeni nu ar putea să umilească un oraș ca Ploieștiul cu bună știință. Așa că, puneți-vă dracului la masă toți cei care vă jucați cu viața noastră, sau încuiați-vă într-o cameră din care să nu ieșiți până nu găsiți soluții pentru a scoate orașul ăsta din mizerie!
Și Volosevici și PNL și PSD.
Pentru asta v-am votat.
Merităm și noi măcar atât!
Un strop de apă caldă.

Editorial de Marius Marinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Investigații gratuite, în Ploiești, pentru depistarea cancerului de col uterin

Primăria Ploiești a încheiat un protocol de colaborare cu Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu -Rusescu” (INSMC), Asociația „Centrul de Dezvoltare Curriculară...

11 zile fără apă caldă, în Ploiești

Soluții? Ce zice Consiliul Județean Prahova contestă Primăria Ploiești. Invers nu se poate, fiindcă primăria profită de faptul că n-are niciun rol legal în...

Fotbal / Petrolul Ploiești, prima victorie în Superligă: 1-0 la Mediaș, cu U Cluj; să vină Rapid!

Petrolul Ploiești a reușit vineri, în etapa a patra din Superligă, prima victorie stagională, 1-0 la Mediaș, în fața Universității Cluj-Napoca, partida fiind decisă...

Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală. 40 de persoane au fost conduse la audieri

Procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova,...

Când rânjesc dulăii, latră și cățeii…

La un an de la investirea sa (6 august 2021), Guvernul Gavrilița nu prezentase încă un raport în plenul legislativului de la Chișinău, dând...

NU VREAU SĂ MĂ ANGAJEZ LA STAT!

Zilele astea, mai precis de la 1 august, a intrat în vigoare o nouă mărire a salariului bugetarilor, de minim 15 la sută. Nu...