sâmbătă , 4 aprilie 2020
Home / Editorial / CÂND EȘTI MIC, PROST ȘI CU GURA MARE

CÂND EȘTI MIC, PROST ȘI CU GURA MARE

Uite, așa stă treaba cu țărișoara asta. În timp ce alții fac și desfac afaceri de zeci și chiar sute de miliarde de dolari pe deasupra și pe dedesubtul nostru, noi târâm targa pe uscat cu chiloții în vine și cu gura mare, unii la alții și împreună la toți ceilalți.
Statele la care ne raportăm zilnic și cărora și în somn le spunem „Să trăiți, am înțeles!”, au crescut constant în ultimii ani investițiile, cu sute de miliarde de euro în zone „de nefrecventat”. De ce o fac? Simplu ca „bună-ziua!”. Pentru profit. De ce n-o facem și noi? De proști. De ce nu o fac la noi. De cârpă-n fund ce am ajuns să fim, după ce am vândut-o și pe mama și tata pe nimic și fără nicio strategie pe termen mediu și lung. De ce fug de noi? Pentru că, după ce că suntem cum suntem, mai avem și gura mare.
Iată concluzia: investițiile străine în primele 5 luni ale anului au scăzut cu peste 10 procente față de anul 2018, la 1,49 mld euro, iar ce este mai grav, este că până la finalul anului…se speră (!?!?) să ajungă la 2,5 mld, ceea ce înseamnă o scădere cu aproape 40 la sută. Iar pentru cei care o să spună că e bine că măcar „e ceva”, le spun că sumele amintite sunt praful de pe tobă și le amintesc că în țări vecine nouă, procentele de investiții străine sunt în creștere, în timp ce noi suntem primii care am alocat 2% din buget pentru apărare. Pentru ce? Ca să ne apărăm sărăcia! E bine, nu!? Mai are rost să mai zic altceva?

Distribuie:

Check Also

MI-A ZIS TATA…

„…Marius, să te ferești cât poți de mult de proști! Pentru că prostul nu doar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *