fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Mozaic / Minte, trup, suflet / BOLILE RINICHILOR TRATATE CU DECOCT DE PĂPĂDIE

BOLILE RINICHILOR TRATATE CU DECOCT DE PĂPĂDIE

Dacă salata de păpădie este foarte cunoscută şi apreciată de adepţii tratamentelor şi alimentaţiei naturiste, despre proprietăţile rădăcinii se cunosc destul de puţine lucruri. O licoare folosită adesea în mănăstiri este nelipsita infuzie de păpădie. Pentru tratarea problemelor diuretice, dar şi a dereglărilor glandei tiroide, este bine ca infuzia să fie înlocuită cu decoct proaspăt de păpădie.


Pentru obţinerea acestuia, nu se vor mai folosi frunzele plantei, ci doar rădăcina, care poate fi proaspătă sau uscată. Se pun la fiert 300 ml de apă şi trei linguri rase de rădăcină mărunţită. Este foarte important ca rădăcina să se pună în apa rece, după care se lasă la fiert, la foc mic, timp de un sfert de oră. După aceea se strecoară fiertura printr-un tifon dublu şi se lasă la temperatura camerei până când se răceşte complet, apoi se păstrează în frigider cel mult două zile.
Întreaga cantitate de decoct trebuie consumată în 48 de ore, administrându-se câte două linguri înaintea fiecărei mese principale. O cură cu decoct de păpădie trebuie ţinută timp de 10 zile, după care se face o pauză de o săptămână şi se repetă tratamentul întocmai ca în prima perioadă.
Încă din timpul curei încep să se elimine eventualii calculi renali, iar ritmul cardiac este foarte echilibrat. Dacă în locul calculilor trebuie eliminat nisipul acumulat în rinichi, durata tratamentului se va dubla.

PENTRU TONIFIEREA FICATULUI TREBUIE SĂ CONSUMĂM PULBERE DE PĂPĂDIE
Bolile de ficat sunt cele mai cumplite afecțiuni, cu care orice om se poate confrunta. Uneori se fac simţite într-un mod cu totul aparte, alteori nici măcar nu sesizate de bolnav. Afecţiunile hepatice se tratează extrem de greu din cauza simptomatologiei tardive, dar tratamentele naturiste pot fi uneori de ajutor. Steatoza hepatică, de exemplu, se tratează cu pulbere obţinută din rădăcini de păpădie, care se macină fin, cu râşniţa de cafea, după care se cern printr-o sită deasă. Se administrează o jumătate de linguriţă rasă de pulbere, de două-trei ori pe zi înainte de masă. Pulberea se ţine sub limbă aproximativ un minut, după care se înghite cu apă.
Cura durează 90 de zile şi are efecte puternice în tratarea hepatitei virale și alcoolice. Tratamentul cu pulbere de rădăcină de păpădie ajută la restabilirea funcţiilor ficatului, previne procesul de fibrozare a acestuia, provocat de atacul virusurilor sau al substanţelor toxice.
Tratamentul cu pulbere de păpădie combate senzaţia de oboseală, precum şi colorarea în galben a tegumentelor, care este specifică suferinzilor de hepatită.
În tratarea steatozei hepatice, administrarea de pulbere de păpădie se face timp de 30-60 de zile, atât cât este necesar pentru detoxifierea şi tonifierea ficatului.
Leacuri mănăstirești, Mariana Borloveanu

Distribuie:

Check Also

Alin Firfirică, primul antrenament pe stadion după două luni:”Mi-era foarte dor”

ALIN FIRFIRICĂ, PRIMUL ANTRENAMENT PE STADION DUPĂ DOUĂ LUNI:”MI-ERA FOARTE DOR” _Alin Firfirică, unul dintre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *