1.8 C
Ploiești
joi, 25 februarie, 2021
Acasă Mozaic Minte, trup, suflet Bolile de plămâni şi afecţiunile neuropate pot fi tratate cu SEMINŢE

Bolile de plămâni şi afecţiunile neuropate pot fi tratate cu SEMINŢE

Cu mii de ani în urmă, pe când viaţa avea simplitatea ei dăltuită de Bunul Dumnezeu, oamenii vieţuiau fără eforturi prea mari, ci doar în virtutea celor dăruite de El. În această oază existenţială, hrana cea mai de preţ o constituiau seminţele, iar în vremea aceea nu existau atâtea boli în rândul oamenilor. Se mai păstrează şi astăzi astfel de leacuri precum cele preparate din seminţe de cânepă şi fag, ale căror proprietăţi contribuie la vindecarea afecţiunilor hormonale, neuropate şi pulmonare.

Seminţele stau la baza elementului euharistic
Cercetând scrierile părinţilor îmbunătăţiţi, care au surprins modul de vieţuire dintre cele mai diferite, putem contura un portret relevant al omului în traversarea a mii de ani, cu repere asupra existenţei şi sănătăţii, în condiţii de o simplitate extraordinară. Hrana de fiecare zi a vieţuitorilor acelor vremuri se baza pe seminţele cerealelor sau fructelor din toate zonele pământului.
Recomandări ale consumului de cereale găsim şi în Sfânta Scriptură, iar toate acestea culminează cu versetul „pâinea noastră cea de toate zilele”, pe care Tatăl nostru ne-o dă spre a putea vieţui. De aici şi până la pâine, ca element euharistic, există acelaşi traiect existenţial: pâine – trup – viaţă. Preocupările sfinţilor pentru o hrană care să ajute organismul spre a face faţă neîncetatelor rugăciuni şi privegheri pot fi găsite în câteva locuri în Pateric şi la sfinţi precum Ioan Scărarul şi Ioan Casian. Chiar dacă explicaţiile sunt succinte, ele există şi sunt de mare relevanţă în ceea ce priveşte preocuparea pentru hrana cea de toate zilele.Studiind mai atent scurtele recomandări ale sfinţilor, vom descoperi că aceştia nu mâncau niciodată proteină animală, alimentele de bază ale acestora fiind cerealele şi seminţele. Rareori mai gustau din fructe şi legume. Sfântul Ioan Casian, în capitolul despre lăcomia pântecelui, dă referinţe foarte clare în ceea ce priveşte alimentaţia. Acesta povesteşte că în Pustia Egiptului niciunul dintre părinţii care mâncau legume nu a ajuns la desăvârşirea înţelepciune, aşa cum se întâmpla cu aceia care mâncau doar seminţe şi cereale.
Acum când mediul înconjurător s-a depreciat considerabil, trebuie să fim foarte atenţi la calea spre o alimentaţie care să aducă trupul la treapta de curăţire a sufletului.

Ulei din seminţe de cânepă – calmant al durerilor neuropate
Cu mii de ani în urmă, oamenii trăiau mult mai mult decât cei din ziua de azi, iar explicaţiile pentru aceasta sunt numeroase. Atunci când hrana vine ca o necesitate şi nu ca o preocupare mentală, aceasta are un alt impact fizic asupra organismului.
Încă de acum 2000 de ani, seminţele erau folosite în combaterea inflamaţiilor pielii şi la vindecarea rănilor deschise, pentru ca în timp să fie considerate tonice, regenerative sau laxative. Prin presare la rece, din seminţele de cânepă se obţine un ulei terapeutic ce conţine cei 3 acizi graşi esenţiali: Omega 9, Omega 6 şi Omega 3.
Uleiul obţinut prin presarea la rece a seminţelor de cânepă sălbatică este un remediu al multor probleme de sănătate. Ameliorarea stărilor de rău asmatic este mai eficientă decât în cazul oricăror tratamente alopate şi asta pentru că uleiul de cânepă are o acţiune bronhodilatatoare de lungă durată. După 20 de zile de utilizare, acest ulei poate reduce spasticitatea şi durerea neuropată ce survine în chinuitoarele dureri generate de scleroza multiplă, dar şi în alte afecţiuni neurologice, care în stadii avansate duc la complicaţii severe. Dacă în tot acest interval de timp, după mesele de dimineaţă şi seară, se vor lua câte 10 picături de ulei din seminţe de cânepă sălbatică, diluate în 100 ml de ceai de tei sau sunătoare, după această perioadă rezultatele vor fi evidente.
Acest tratament s-a dovedit a fi eficient şi în cazuri foarte grave de traumatisme craniene şi ischemie cerebrală, deoarece acţiunea sa reduce tensiunea intracraniană şi potenţialul convulsiv posttraumatic. Uleiul de cânepă previne şi efectele secundare de chimioterapie, prelungind şansele de supravieţuire ale bolnavilor diagnosticaţi cu neoplasm. Întotdeauna însă, când vorbim despre soiurile de canabis, este obligatoriu să se ţină seamă de concentraţia de tetrahidrocanabinol (THC), care nu trebuie să depăşească limita de 0,3%.

Fibroza pulmonară se tratează cu seminţe de fag
Pe meleagurile noastre, în zona de deal şi de munte, creşte un arbore cu o durată de viaţă între 150 şi 200 de ani: fagul. Pădurile de fag sunt răcoroase şi odihnitoare, dar puţină lume cunoaşte valoarea terapeutică şi nutritivă a seminţelor de fag, care sunt „adăpostite” în jir, fructul fagului. Un fag cu o vârstă de peste 20 de ani produce câteva milioane de astfel de fructe. Un singur fruct are un conţinut de 15% proteină brută, 24% materii grase şi 22% fibre.
Din seminţele de jir se obţine un ulei foarte fin, comestibil, care conţine oleină, putină, stearină şi palmitină. Uleiul de jir este benefic în tratarea fibrosclerozei pulmonare. Jirul este un foarte bun detoxifiant, atenuând efectele secundare ale consumului îndelungat de corticosteroizi şi oprind evoluţia tuberculozei.
Jirul poate fi consumat pur şi simplu aşa cum rămâne după decojire sau sub formă de pulbere. Pentru obţinerea acesteia se ia 1 kg de seminţe de jir şi se usuc ă timp de 10 zile la umbră, după care se macină cu ajutorul unei râşniţe. Această pulbere gustoasă este foarte bogată în proteine vegetale.
Câte 1 linguriţă de pulbere de jir, amestecată cu iaurt sau miere de mană, luată în fiecare dimineaţă pe stomacul gol, timp de 30 de zile, reglează valorile colesterolului şi trigliceridelor.

Seminţe de dovleac pentru un bun echilibru hormonal
Un leac naturist foarte vechi este acela cu seminţe crude de dovleac. Calităţile terapeutice ale acestora se datorează compoziţiei bogate în vitamine, zaharuri, fosfor, siliciu, calciu, potasiu, fier, magneziu, precum şi o gamă considerabilă de acizi. Pasta din seminţe de dovleac contribuie la echilibrarea afecţiunilor endocrine. Pentru aceasta se iau 2 linguri de seminţe decojite (păstrându-se pieliţa de pe ele) şi se pun la înmuiat timp de 12 ore într-un pahar cu apă caldă. După acest timp, se pun seminţele la scurs timp de 15 minute, după care se amestecă cu apa în care au stat la înmuiat şi se trec prin blender până la obţinerea unei paste omogene. Aceasta se consumă pe parcursul unei zile, iar o cură eficientă durează 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Stadiul alimentării cu apă în localitățile din România

În statistica de la sfârșitul anului 2019, Prahova figura cu 94 de localități (14 orașe și 80 de comune) care dispun de sistem public...

Centre speciale de vaccinare pentru profesori

De ieri, în Prahova funcționează două centre de vaccinare destinate exclusiv personalului din unitățile de învățământ și creșe. Acestea sunt amenajate în cabinetul medical...

Ioana Ghizilă a cucerit Cupa României cu Sepsi Sf. Gheorghe

Ploieșteanca Ioana Ghizilă, care a fost legitimată la echipa fanion de baschet feminin a municipiului Ploiești, a reușit o nouă performanță cu actuala sa...

FILARMONICA PLOIEȘTI, www.filarmonicaploiesti.ro

Concert Folcloric de Dragobete – 24 februarie 2021 Orchestra Populară “Flacăra Prahovei” a Filarmonicii “Paul Contantinescu” vă așteaptă miercuri, 24 februarie 2021, de la ora...

TEATRUL „TOMA CARAGIU”, www.teatruploiesti.ro

SecȚia DRAMĂ Vineri, 26 Februarie, ora 19:00; Sambata, 27 Februarie, ora 19:00 - PREMIERA - Sala Teatrului Toma Caragiu Ti amo, Maria!, de Giuseppe Manfridi, regia:...

Petrolul Ploiești, prima “finală” câștigată pentru play off

Petrolul Ploiești a obținut toate cele trei puncte în epilogul rundei a 16-a a Ligii a doua la fotbal, impunându-se, pe arena „Ilie Oană”,...