fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Actualitate / Biberoanele, folosite încă din Antichitate

Biberoanele, folosite încă din Antichitate

Arheologii au descoperit în landul german Bavaria mici vase de băut, unele în formă de animale, din care se bănuieşte că sugarii de acum peste 3000 de ani beau lapte. Analizele chimice au arătat că era vorba de lapte de capră, vacă sau oaie, scrie The Guardian, citând un studiu din revista Nature.
Micile vase din ceramică datează din perioada 1200-450 Î.e.n. şi, după cum sunt concepute, se vede că erau gândite să fie folosite de copii. Unele au forme de animale, semn că puteau avea şi rol de jucărie.
Cele mai vechi vase mici din argilă datează de acum şapte milenii în Europa şi au devenit mai des folosite în timpul epocii bronzului şi a fierului. Totuşi, acele vase erau probabil folosite şi pentru a-i hrăni pe cei bolnavi sau pe bătrâni şi nu erau, se pare, destinate doar copiilor mici.
Recipientele din Bavaria au fost găsite în necropolele unde erau îngropaţi copii de la şase luni la şase ani şi după cum arată vasele, se poate înainta ipoteza că erau un fel de biberoane. Creşterea copiilor era foarte complicată în preistorie, mai ales că rata mortalităţii era extrem de mare în rândul acestora. Se ştiu foarte puţine despre viaţa de atunci, însă descoperirile arată şi faptul că acum câteva mii de ani exista o preocupare reală pentru bunăstarea celor mici.

Distribuie:

Check Also

Fenomen bizar – parcul care se transformă vara în lac

Green Lake sau Lacul Verde din Austria este, de fapt, o vale situată în localitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *