14.6 C
Ploiești
miercuri, 27 octombrie, 2021
Acasă Actualitate Avem operator nou pentru curățenia stradală!

Avem operator nou pentru curățenia stradală!

Important e să-și facă treaba cum se cuvine!

Luni, Primăria Ploiești a anunțat că a semnat un contract cu operatorul S.C Blue Planet Services S.R.L., valabil cel puțin până la sfârșitul anului ori până când va fi încheiată licitația lansată de municipalitate în urmă cu câteva luni. E posibil, de altfel, ca noua firmă să rămână mai mult timp la noi, dat fiind faptul că este una dintre cele două care au depus oferte la achiziția publică a serviciului de curățenie căi publice și deszăpezire. Deranj mare, din păcate, a apărut și în contractul Rosal cu ADI Deșeuri Prahova, mai ales după ce s-a anunțat posibila reziliere a contractului. Operatorul nu a ridicat gunoiul menajer săptămâna trecută, deci ne așteaptă vremuri la fel de urâte.

    Primarul Andrei Volosevici a anunțat, luni, că „Rosal nu mai prestează pe contractul de curățenie căi publice și deszăpezire, singurul care era manageriat de către Primăria municipiului Ploiești! De la finalul acestei săptămâni, noul operator va începe activitatea în orașul nostru.” Volosevici a mulțumit Consiliului Local Ploiești pentru faptul că i-a fost alături: „am stat umăr la umăr în această decizie!”

   Într-un comunicat de presă, administrația publică locală jubilează: „Primăria municipiului Ploiești a semnat, astăzi (n.n.-luni), un nou contract pentru activitățile de curățenie căi publice și deszăpezire (…) S.C Blue Planet Services S.R.L. este noul operator care va asigura prestarea serviciilor menționate în următoarele 3 luni, până la inițierea noii licitații pentru serviciul public de salubritate.

   Curățenia căilor publice va consta, potrivit contractului, în activități de măturare, spălare, stropire și întreținere a domeniului public și privat al municipiului Ploiești, iar serviciul de deszăpezire va asigura curățarea și transportul zăpezii de pe căile publice, precum și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț. Reamintim că vechiul contract pentru curățenia căilor publice a fost reziliat în urmă cu 3 luni de către administrația publică ploieșteană. Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești va monitoriza activitatea noului operator de salubritate. Prestarea serviciului se va face conform Programului de salubrizare întocmit de municipalitate împreună cu prestatorul. Astfel, municipalitatea ploieșteană speră să se revină la normalitate în privința curățeniei căilor publice din oraș, în cel mai scurt timp și, totodată, cere scuze ploieștenilor pentru disconfortul pe care l-au suportat, în contextul anterior, în ultimele luni.”

   Ne dorim din tot sufletul ca firma Blue Planet Services, din Popești Leordeni, județul Ilfov, să-și facă treaba pentru care va fi plătită. Și s-o facă bine! Dar sunt voci care susțin că noul operator este tot cel… vechi, adică Rosal!

   În documentele publice, operatorul Blue Planet Services apare că s-a înființat în 1995, dar și că este înregistrat la Registrul Comerțului sub nr. J23/4448/2019. Datele financiare din 2020 arată astfel: cifră de afaceri -34.874.292 lei, profit net-4.069.753 lei, datorii-24.892.362 lei, active imobilizate-19.164.640 lei, active circulante-13.981.476 lei, capitaluri proprii-8.331.227 lei, număr de angajați-162.

   În presa din București s-a scris că, de fapt, firma apare înregistrată în 2019, ci nu în 1995, după ce ar fi fost cumpărată, în 2018, de Rosal Grup. Mass-media locală (n.n.-Incomod) a scris că Blue Planet Services s-a înscris la licitația pentru curățenia căilor publice din Ploiești alături de DMV Prosal Consulting (condusă de Emanuel Romoşan) și că, „potrivit listafirme.ro, administratorul și acționarul societății este acționar al unei alte firme în care administrator este Bogdan Niculescu, unul dintre administratorii și directorul Rosal Grup S.A.. De altfel, dincolo de aceste legături dintre firme, mai multe persoane susțin că Blue Planet Services este controlată în realitate de operatorul Rosal.”

   Dacă ar fi să fie așa, nu vedem noima pentru care Rosal și-a bătut joc de Ploiești, în materie de salubrizare, pentru a veni apoi să măture sub umbrela altei firme pe care o controlează!

   Ploieștiul însă e departe de a scăpa de gunoaie. În cadrul contractului pe care Rosal îl are cu ADI Deșeuri pentru ridicarea deșeurilor menajere de la populație lucrurile stau rău de când operatorul a auzit că e posbil ca și acest contract pentru sectoarele 2 și 6 să fie denunțat. Și de când primarii au refuzat să îi eșaloneze plata unei datorii la redevență de peste 7 milioane de lei. Drept răspuns, Rosal a refuzat săptămâna trecută să ridice gunoiul menajer, astfel că orașul este, în continuare, sub stăpânirea mizeriei.

Articol de Maria Bogdan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Săptămână plină de evenimente rutiere în Prahova

Pe DN1, la Sinaia, cu permisul suspendat Polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Sinaia au oprit pentru control, pe DN1, pe raza localității, un autoturism, la...

Fotbal / ACS Petrolul 52 vrea mărcile Petrolul

ACS Petrolul 52 va participa la licitația privind atribuirea celor șase mărci Petrolul, decizia fiind luată în cadrul Adunării Generale. Licitația va fi organizată...

Londra nu a angajat homosexuali până în 1991

Diplomaţia britanică a prezentat recent scuze publice, pentru că a interzis recrutarea de persoane homosexuale până în 1991, o abordare „greşită” care a privat...

Se lucrează la o grădiniță nouă!

     Primăria Ploiești a emis ordinul de începere a lucrărilor de construire al noului sediu pentru Grădinița cu program prelungit nr. 38, de...

CJ Prahova și OMV Petrom, parteneriat în domeniul sănătății

    Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu și OMV Petrom, reprezentată de Adrian Nicolaescu, VP Refining Plan&Optimization, Supply&Logistics East, au semnat un memorandum...

    Ministerul Sănătății a solicitat Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu...