fbpx
miercuri , 3 iunie 2020
Home / Actualitate / Aurora Băicoi – Rugby U 12 în onoare la debutul internațional

Aurora Băicoi – Rugby U 12 în onoare la debutul internațional

Cu tradiție în Prahova și în rugby (în “Oraşul Aurului Negru” – Ploieşti, evoluând ani buni, în primele eşaloane naţionale, Petrolul, Flacăra. ASA, Constructorul, CSU IPG cu jocuri pe stadionul Petrolul şi la Vega sau Columbia…), sportul cu balonul oval este reprezentat cu onoare, deseori strălucitor, la nivel juvenil de admirabila structură sportivă Aurora Băicoi.
Fondat în urmă cu opt ani, cu obiective preţioase (educaţie, sport, socializare) şi cu o activitate entuziastă (şi competentă) Clubul Sportiv Aurora Băicoi (Lucian Mircescu – cu înalte misiuni profesionale în Europa – inclusiv la UNICEF, dar şi în ţară – fondator, Liana Mircescu – Preşedinte, Liviu Mircescu – Vicepreşedinte, Dragoş Dinu – Secretar General, Florian Bunea, Daniel Nainer, Mihai Ionescu – antrenori, Octavian Irimia – antrenor asistent, Vlad Anghelescu – Kinetoterapeut) a atras pe cochetul său stadion de rugby Aurora din Băicoi (Lilieşti), în sportul cu balonul oval, numeroşi copii şi tineri, băieţi şi fete, formând echipe de juniori, de diferite vârste competitive, lansând tineri jucători valoroşi (inclusiv pentru echipele naţionale), iniţiind acţiuni de selecţie şi competiţionale (rugby, rugby în 7, rugby tag sau rugby touch…) în şcoli sau licee din Băicoi, Ploieşti, Câmpina, Cornu, Valea Doftanei, Plopeni, Izvoarele, Filipeştii de Pădure, Floreşti, Măneşti, Cocorăşii Colţ, Măgureni…
Înainte de întreruperea activităţii sportive naţionale şi mondiale (pandemia coronavirus…) s-a produs prima deplasare pentru Aurora Băicoi, la Turneul Internaţional U 12 de la Zaragoza – Spania (6 – 9. III. 2020) la iniţiativa profesorului antrenor Florin Bonea (cs.aurorabaicoi – home/facebook).
Aurora Băicoi U 12 (sub 12 ani, băieţi şi fete, se joacă mixt…), ajunsă la Zaragoza, cu avionul, cu efortul clubului, al părinţilor şi susţinătorilor de aur (cu copiii rugbişti găzduiţi de familiile de spanioli români, cu un ospăţ festiv oferit de o personalitate din Băicoi, stabilită la Zaragoza – Constanţa Bălănoiu – în foto cu Florin Bunea – la propriul local “Bar Las Galachos”) a avut o comportare onorantă în disputa celor 11 echipe (nouă din Spania, una din Franţa şi una din România), ocupând preţiosul loc doi.
Aurora Băicoi a înregistrat trei victorii: 20 – 0 cu USJ Fenix Zaragoza, 10 – 5 cu Les Abelles Valancia, 5 – 0 cu Salvador Valladolid şi un eşec în finală cu 0 – 20 cu Unio Esportiva Santboiana Barcelona…
Experienţe de viaţă frumoase pentru copiii rugbişti U 12, de la Aurora Băicoi, cu bucurie, mândri, onoare…
Prof. Octavian Bălteanu

Distribuie:

Check Also

ROMÂNUL CAMPION MONDIAL LA TENIS DE MASĂ CÂNTĂ ÎN CORUL BISERICII!

Darius Movileanu, campionul mondial la tenis de masă, e premiant, cântă în corul bisericii și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *