fbpx
sâmbătă , 23 mai 2020
Home / Inedit / Atrocităţile din bordelurile militare japoneze

Atrocităţile din bordelurile militare japoneze

Lee Ok-seon avea doar 14 ani atunci când un grup de bărbaţi în uniformă a ieşit dintr-o maşină, a atacat-o şi a tras-o în vehicul. În timp ce maşina mergea, fata nu ştia dacă îşi va mai vedea vreodată părinţii. În acea după-amiază, viaţa lui Lee din Busan (Coreea de Sud de astăzi) s-a încheiat.
Tânăra a fost dusă într-un bordel pentru soldaţii japonezi, în perioada în care China era ocupată de Japonia. Conform revistei History, Lee a devenit una dintre miile de femei forţate să se prostitueze de către armata imperială, între anii 1932-1945.
A trecut multă vreme de când prima femeie a fost forţată să fie sclavă sexuală de către Imperiul Japonez, dar detaliile acestui „serviciu” sunt încă dureroase.. Până în prezent, Japonia nu a găsit o modalitate prin care să-şi ceară iertare pentru aceste fapte. Conform arhivelor, aproximativ 90% din femeile forţate să se prostitueze au murit.
Bordelurile militare au existat în Japonia din 1932 şi s-au extins după una dintre cele mai faimoase încercări ale Japoniei de a asupri Republica Populară Chineză. Masacrul din Nanking a început pe 13 decembrie 1947, când trupele japoneze au distrus, în şase săptămâni, oraşul. În perioada asaltului, trupele japoneze au violat între 20.000 şi 80.000 de chinezoaice. Numărul uriaş al violurilor a oripilat întreaga populaţie a planetei, iar împăratul Hirohito era îngrijorat că acţiunea va avea un impact negativ asupra imaginii sale. Astfel că acesta a decis extinderea numărului de bordeluri militare, pentru a reduce transmiterea bolilor sexuale, cât şi pentru a preveni atrocităţi de acest fel.
Femeile din bordeluri erau răpite, cumpărate sau convinse să lucreze acolo. Odată ajunse aici, erau forţate să facă sex în condiţii inumane cu cei ce le capturau. Deşi experienţa fiecărei femei era diferită, unele declaraţii au detalii comune. Violurile erau repetate, iar numărul acestora creştea înaintea bătăliilor, durerea fizică era uriaşă, existau femei gravide şi boli cu transmitere sexuală.
„Nu era un loc pentru femei”, a declarat Lee. Precum alte victime, şi ea a fost ameninţată şi bătută de răpitori. „Nu exista odihnă”, îşi aducea aminte Maria Rosa Henson, o filipineză care a fost forţată să se prostitueze în 1943. „Mă violau în fiecare minut”, a adăugat ea. Sfârşitul celui
de-al Doilea Război Mondial nu a adus şi închiderea bordelurilor. În 2007, Associated Press susţinea că SUA au permis şi mai departe, pentru o lungă perioadă de timp existenţa acestor bordeluri. Abia în 1946, Douglas MacArthur a închis locaţiile.
Între 20.000 şi 410.000 de femei au fost sclave sexuale în cele 125 de bordeluri. Conform Naţiunilor Unite, 90% din femeile din bordeluri au murit. În prezent, Yong Soo Lee, una dintre ele, are 90 de ani şi este o supravieţuitoare a acelor timpuri. Ea îşi doreşte ca guvernul japonez să-şi ceară iertare. „Nu am vrut niciodată să ofer plăcere. Nu urăsc pe nimeni, dar nu voi putea uita niciodată ce mi s-a întâmplat”, a declarat ea.

Distribuie:

Check Also

Cârtiţa de sub zidurile Kremlinului (i)

Postul de televiziune CNN, preluat de cotidianele The New York Times şi Washington Post, lansa, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *