21.6 C
Ploiești
marți, 11 mai, 2021
Acasă Mozaic Minte, trup, suflet Astenia de primăvară

Astenia de primăvară

Este adevărat că apatia şi oboseala dispar treptat, pe măsură ce ne adaptăm la noul sezon, dar există întotdeauna „trucuri” care ne ajută să facem tranziţia mai rapid şi să „îmblân­zim” simptomele asteniei de primăvară.

Tratamentul fără medicamente
* Îndreptaţi-vă atenţia asupra som­nului: dormiţi sau nu dormiţi suficient?
* Ordonaţi-vă programul zilnic: mesele la ore bine stabilite, pauze regulate, orga­ni­zarea timpu­lui liber în aşa fel încât să găsiţi răgazul să vă reechilibraţi sufleteşte.
* Mişcarea şi exerciţiile fizice vă pot relaxa şi decontracta, cu condiţia să fie efectuate în aer liber.
* O alimentaţie echilibrată vă ajută să vă menţineţi forma fizică şi psihică: consumaţi fructe proaspete în cantităţi mari; de asemenea, produse lactate şi cereale integrale.
* Apelaţi la tratamentul cu apă – jeturi şi spălături cu apă rece, şi la remediile naturiste, mai ales atunci când pe lângă stările depresive şi oboseală intervine şi slăbirea sistemului imunitar.
* Nu uitaţi vitaminele, substanţele minerale şi microelementele. Tonifiante sunt şi drojdia de bere sau preparatele cu fier şi magneziu.

Preparate pe bază de plante
Sunt cele mai recomandate în cazul stării de oboseală, dar şi în faza de convalescenţă ce succede bolilor grave. Efectul lor este energizant şi revitalizant.
* Printre „întăritoa­re­le” pe bază de plan­te se numără pre­pa­ratele (ta­bletele) cu Gin­seng, cu usturoi şi ger­meni de grâu.
* În cazul scă­derii rezistenţei fizice datorită vârstei, se recomandă prepa­ratele cu Ginkgo Bi­lo­ba, care previn slaba irigare cu sânge a creierului.
* Ca ener­gizant general, derivatele stu­pului şi pre­pa­­ratele cu A­loe fac mi­nuni.
* Nu uitaţi nici ceaiul de sunătoare, un cal­mant ideal.
http://arhiva.formula-as.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Semnificaţia zilei de 9 mai

În evoluţia milenară a poporului român, evenimentele de la 9 mai 1877 şi 9 mai 1945, precum şi Ziua Europei, se înscriu ca momente...

8 ŞI 9 MAI 1945 – ÎNCHEIEREA CELUI DE AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL ÎN EUROPA

Anul acesta, la data de 9 mai se împlinesc 76 de ani de la marea victorie împotriva Germaniei naziste. Către sfârşitul primei decade a...

Nordul Greciei, hub energetic al Europei?

Într-un context internaţional în continuă schimbare, energia este declarată o prioritate şi funcţionează ca un catalizator pentru evoluţii în mai multe niveluri. Având în...

Atâta timp cât Dodon va fi în libertate, Moldova nu va avea liniște și pace

Pe ultima sută de metri, cum se vede, și cu câteva zile înainte de a i se pecetlui „obștescul” sfârșit al legislativului de la...