8.7 C
Ploiești
sâmbătă, 7 decembrie, 2024
spot_img
AcasăActualitateASTEA, DA ANIMALE!

ASTEA, DA ANIMALE!

Bine ați venit la ZOO! Dragi copii, grădina noastră zoologică își redeschide porțile cu animale noi.
În prima cușcă vă prezentăm un frumos exemplar de Cioară Vopsită (Ciumarum Roșiarum), o donație a unei grădini zoologice din Vrancea, care se distinge prin penajul de pe țeastă, colorat în galben-coc, și care prezintă o particularitate prin faptul că, spre deosebire de celelalte păsări din familia ei, a început să gângurească asemeni unui papagal, dar o face doar la comanda supraveghetorului. În rest are aceleași apucături ca cioara-roșie, și anume, fură grăunțele, găinățează vizitatorii și face cea mai mare gălăgie.

A doua mare vedetă a grădinii noastre zoo este Maimuța Galbenă (Bogdanum Rareșitus) corcită cu Leneșul (Orbanicus). Exemplarul vine dintr-o donație particulară a unui cetățean german, mare iubitor de animale de case. Cum îi spune și numele, animalul nostru este deosebit prin faptul că are cerul gurii galben ca un șomoiog de paie și este atât de leneș încât nimeni nu îi închide cușca pentru că el oricum nu iese din ea. Cu toate acestea, vă rog să nu depășiți spațiul de protecție, mai ales dacă aveți batiste colorate la rever, întrucât maimuța corcită poate intra în depresie și chiar poate să moară… de invidie. Printre plăcerile ei, este să se cațere cât mai aproape de vârful antenei, să își arate fundul și dinții și să imite prostește orice nu trebuie.

Următoarele două exemplare noi sunt Ariciul Turbat (Useristum HaBarnistus) și Dihorul cu Ochi Albaștri (Cioloferus Daciferis) și le puteți admira în cușca numărul 13. Sunt două animăluțe primite de la un laborator de dezvoltare zoo din vestul Europei iar principala lor calitate este că sunt jucăușe și neascultătoare dar trebuie să fiți atenți la ele pentru că sunt și extrem de veninoase și agresive la un semnal care deocamdată nu am descoperit de unde vine.


În cușca numărul 4 spre 5 se află cunoscutul Șarpe Transilvănean (Lazlocis Tokeralis), un exemplar veninos, dar foarte colorat, care a fost găsit în resturile de păduri din Covasna, iar marea lui atractivitate este dată de faptul că face din ochi precum șarpele Ra, din Cartea Junglei, încât poate hipnotiza chiar și un Bivol Carpatin, pe care apoi să îl sugrume. De aceea am mutat Bivolul nostru în grajdul cu animale aduse din Africa.

Ultimul, dar nu cel din urmă punct de atracție al grădinii noastre, îl reprezintă zona cu acvarii, unde veți putea admira pești noi, precum: Bătrânul de Apă Tare (Băselis Wiskus), care trăiește într-un bazin special plin cu formol, pe care zilnic îl completăm; Fâța cu Față de Mâță (Pontis Acoperitus), un peștic mic, care stă acoperit de alge și iese să se hrănească doar din patru în patru ani și Sturionul Trist (Tăricianus Tristus), un pește foarte bătrân dar grațios, nesătul și, în ultima vreme, foarte trist.
Dacă am reușit să vă suscit interesul, dragi copii vă invit să începeți vizita, nu înainte însă să vă achiziționați biletul de intrare.
Atenție! Accesul se poate face doar împreună cu părinții, care vor trebui să facă dovada că au citit povestea „Ursul pacălit de vulpe.”
Vă mulțumesc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente