vineri , 24 ianuarie 2020
Home / Inedit / Aproape jumătate din viaţă, nevinovat în puşcărie

Aproape jumătate din viaţă, nevinovat în puşcărie

Persoana din imagine primeşte 21 de milioane de dolari de la stat după ce a stat 39 de ani în închisoare nevinovat. Craig Coley, azi în vârstă de 71 de ani, a fost arestat în 1978 pentru uciderea fostei sale prietene Rhonda Wicht şi a fiului ei, Donald. După rejudecarea cazului i s-a făcut dreptate.
În ciuda nevinovăţiei sale. Craig Coley a fost condamnat la închisoare pe viaţă şi a petrecut 39 de ani în spatele gratiilor înainte de a fi exonerat de vină şi eliberat la sfârşitul anului 2017. Omul a primit acum 21 de milioane de dolari drept compensaţie. Fiind găsit vinovat de ambele crime, el a petrecut 39 de ani în închisoare înainte ca o analiză a ADN-ului să arate că a fost acuzat în mod greşit. „Am avut mereu speranţa că voi fi declarat nevinovat, chiar şi atunci când eram în închisoare”, a spus el.
Omul care şi-a petrecut jumătate din viaţa sa în puşcărie este acum multimilionar. „Deşi niciun ban nu poate repara ceea ce i s-a întâmplat domnului Coley, acest aranjament este un lucru bun pentru el şi comunitatea noastră”, a spus Eric Levitt, primarul oraşului din California, Simi Valley.
Cinci milioane de dolari sunt plătiţi de oraş, asigurările şi alte surse vor avea grijă de restul. Craig Coley a primit două milioane de dolari de la Consiliul de compensare a victimelor din California: aproximativ 140 de dolari pentru fiecare zi petrecută în închisoare.
Craig Coley a fost în cele din urmă exonerat. „Harul cu care domnul Coley şi-a dus durerea lungă şi nedreaptă este pur şi simplu de admirat”, a spus guvernatorul statului California. Autorul crimei asupra Rhondei Wicht şi a fiului său nu a fost niciodată identificat, notează 7sur7.

Check Also

Readucerea ploilor în… Sahara

Cândva, cu mii de ani în urmă, uriaşa întindere aridă a Saharei a fost un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *