joi , 23 ianuarie 2020
Home / Actualitate / Anul 2020 vine cu cateva schimbari foarte importante in Codul Rutier, pe care toti soferii trebuie sa le stie.

Anul 2020 vine cu cateva schimbari foarte importante in Codul Rutier, pe care toti soferii trebuie sa le stie.

Odata cu intrarea in noul an, soferii trebuie sa se astepte la o serie de schimbari in Codul Rutier. Nu toate vor intra insa in aplicare din prima zi a lui 2020, ci mai degraba spre mijlocul anului.

Una dintre cele mai importante modificari, care ii vizeaza pe tinerii care vor sa isi ia carnetul de conducere, prevede faptul ca persoanele care vor sa aiba dreptul de a conduce trebuie sa fi absolvit cel putin 10 clase.

O alta schimbare vizeaza persoanele in varsta. Aceia care inca mai doresc sa conduca pe drumurile publice, vor fi obligati sa faca mai des controlul medical. Ambele puncte descrise mai sus vor intra in vigoare la 1 iulie 2020.

Noile reglementari ale Codului Rutier prevad si faptul ca cei care sunt prinsi vorbind la telefon in timp ce se afla la volan sa poata fi sancționati prin suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

In alta ordine de idei, DRPCIV va pune la dispozitia publicului o aplicatie informatica, gratuita, prin care soferii pot verifica situatia inmatricularii unui vehicul, precum si motivul suspendarii inmatricularii acestuia.

Check Also

SUA: Vladimir Plahotniuc indezirabil. Igor Dodon acceptabil?

Decizia SUA de a-l declara pe Vladimir Plahotniuc indezirabil pe teritoriul acestui stat, după ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *