fbpx
miercuri , 27 mai 2020
Home / Actualitate / Antisemitul, în creştere

Antisemitul, în creştere

Numărul incidentelor antisemite din Marea Britanie a crescut anul acesta, potrivit unui nou raport, scrie CNN. Community Security Trust (CST), o organizaţie de caritate britanică care monitorizează activitatea antisemită din Anglia, a transmis că au fost înregistrate 892 de incidente în primele şase luni ale anului 2019 – o creştere cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. De fapt, acesta este cel mai mare număr raportat în această perioadă, de când organizaţia a început să ţină evidenţa, în 1984.
CST susţine că incidentele sunt în creştere, pentru al treilea an consecutiv, un semn al luptei pe care naţiunea britanică o poartă cu antisemitismul. „Problema se răspândeşte în toată ţara şi în mediul online, reflectă divizarea profundă din societatea noastră şi cauzează o anxietate din ce în ce mai mare în comunitatea noastră”, a declarat David Delew, directorul executiv al CST.
Două treimi din rapoarte s-au referit la incidente petrecute în Londra şi Manchester, două oraşe cu comunităţi evreieşti importante. Cu toate acestea, incidentele nu au implicat agresiuni fizice sau ameninţări cu moartea, potrivit CST, ci comportamente abuzive şi distrugerea sau profanarea proprietăţilor.
De asemenea, CST a adăugat că, deşi campaniile online antisemite sunt înregistrate ca incidente singulare, acestea implică de multe ori, „zeci de profiluri de social media care trimit sute sau mii de mesaje de hărţuire”.
Un studiu realizat de CNN anul trecut a arătat că stereotipurile antisemite sunt încă prezente în Europa, în timp ce amintirea Holocaustului începe să dispară.

Distribuie:

Check Also

DINȚII CARIAȚI DIN FAȚĂ! -partea 1

DINȚII CARIAȚI DIN FAȚĂ! -partea 1 Începem astăzi o serie de “radiografii” cu zonele din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *