7.9 C
Ploiești
joi, 18 aprilie, 2024
spot_img
AcasăOcolul PamantuluiAlianţa Rusia-China

Alianţa Rusia-China

Statele Unite au săvârşit o greşeală fatală: au împins Rusia în braţele Chinei, cei doi coloşi coagulând în jurul lor una dintre cele mai puternice coaliţii din istoria omenirii. Un editorial de Robert Gore de la Straight Line Logic, tradus pentru ActiveNews.

Să te dai singur cu capul de perete nu este o strategie inteligentă
Rusia şi China se află în fruntea unei alianţe care reprezintă prima provocare directă pentru imperiul american, de la naşterea sa, la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.
Strategia lor a fost să respecte sfatul lui Napoleon – să nu întrerupă guvernul american când comite greşeală după greşeală – şi să urmeze contrariul nefericitei politici americane. Puterea lor creşte. Puterea americană e în declin.
Data de 20 august 1949, când sovieticii au detonat prima lor bombă atomică, a marcat începutul sfârşitului imperiului american. Puterea – neegalată până acum – a guvernului american a durat patru ani şi 23 de zile, socotind din momentul lansării bombei de la Hiroşima.
Bomba sovietică a oferit lumii o contrapondere la monopolul nuclear american . Nu se poate şti dacă războiul rece nu a fost altceva decât o uriaşă PayOp (operaţiune psihologică) jucată de Statele Unite şi de Uniunea Sovietică. În 1960, ele dispuneau de suficiente bombe pentru a nimici toată planeta, în ciuda „decalajului rachetelor” al lui Kennedy. Acest lucru a creat o lume în care oamenii sănătoşi la cap au considerat că războaiele trebuie să fie ne-nucleare. SUA au devenit „statul securităţii naţionale” sau „statul războiului” care împovărează astăzi naţiunea. În dolari şi în cenţi, aceasta este a doua mare escrocherie din istorie, depăşită doar de „statul providenţial”.
Populaţia americană este veşnic ameninţată de o putere megalomană şi malefică de undeva, din lume. Chiar şi un conflict îndepărtat de coastele americane ameninţă Statele Unite, din cauza principiului dominoului sau pentru că e mai bine să îl combaţi acolo decât aici. Sau din cauză că sunt ameninţate interesele americane. Iată justificarea perfectă: „interesele” sunt orice spune lobby-ul de război că sunt.
Statele Unite combat Rusia prin intermediul Ucrainei, pentru a împinge NATO până la porţile Rusiei. Dincolo de retorica făţarnică a salvării democraţiei şi libertăţii într-un stat poliţienesc burduşit cu neonazişti, războiul este motivat de acapararea resurselor naturale şi agricole ale Ucrainei, de ascunderea laboratoarelor americane cu arme biologice, de împiedicarea dezvoltării legăturilor dintre politicienii americani şi corupţia ucraineană şi de intenţia de a răsturna regimul din Rusia.
Într-o bună zi, i se va recunoaşte lui Putin iscusinţa cu care a manevrat războiul Ucraina-Rusia şi lovitura de maestru reprezentată de alianţa Rusia-China. Obişnuiţi cu câştigul, păgubaşii au nevoie de un şoc dureros pentru a se dezmetici. Dacă se dezmeticesc… Rataţii care conduc Statele Unite şi vasalii lor se pregătesc de o cădere dureroasă. Când se vor trezi în şanţ, îi vor vedea pe Putin şi pe Xi privindu-i cu dispreţ. Este răsplata binemeritată.
Statele Unite cheltuiesc anual de trei ori mai mult decât China şi de zece ori mai mult decât Rusia pentru nişte arme inferioare şi o armată umflată. Pierderile de sânge şi banii irosiţi în aventurile eşuate din Afganistan, Irak, Siria, Libia şi acum din Ucraina sunt incalculabile. Banii aruncaţi finanţează corupţia galopantă şi au împins Statele Unite pe marginea unei prăpăstii a datoriilor. Încrederea de sine americană şi mândria justificată faţă de istoria şi cultura sa au fost abandonate în schimbul absurdului. Guvernul Statelor Unite este cea mai detestată instituţie din lume. Dacă Ucraina nu va pune capăt aventurilor eşuate imperiale o va face Taiwanul, iar imperiul american nu va mai exista.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente