fbpx
miercuri , 27 mai 2020
Home / Actualitate / AJUNUL BOBOTEZEI // Ce trebuie să faci în această seară pentru a atrage NOROCUL în casă

AJUNUL BOBOTEZEI // Ce trebuie să faci în această seară pentru a atrage NOROCUL în casă

AJUNUL BOBOTEZEI // BOBOTEAZA 2020Boboteaza, sărbătoare majoră a începutului de an, aduce cu ea multe obiceiuri, cele mai multe dintre acestea concentrându-se în ziua de ajun. Află, din materialul următor, ce trebuie să faci în Ajunul Bobotezei ca să atragi norocul în casă.

 

AJUNUL BOBOTEZEI // BOBOTEAZA 2020. În noaptea de Bobotează, se deschid cerurile, iar celui care vede acest lucru Dumnezeu îi îndeplinește dorințele.

Tot în ajun de Bobotează, fetele mari pot să-și afle ursitul. Ele vor trebui sa fure sau să ceară de la preot  un fir de busuioc sfințit pentru a-l pune noaptea sub pernă. Se spune că peste noapte vor visa chipul celui sortit.

Tot pentru a-l vedea în vis pe cel sortit, fetele mari trebuie să-și pună pe degetul inelar un fir de mătase roșie și un firicel de busuioc.

În vremurile mai îndepărtate, fetele tinere și femeile necăsătorite puneau busuioc la streașina casei, iar dacă, a doua zi, îl gaseau plin de chiciură, însemna că se vor mărita cu un băiat bogat.

În ajun de Bobotează, există și superstiția conform căreia dacă o femeie se împiedică și cade pe gheață , atunci,  în viitorul apropiat va avea loc o căsătorie.

În ajunul Bobotezei, oamenii trebuie să aştepte praznicul în bună înţelegere. Nu este bine ca rudele să se certe între ele. De asemenea, părinţii nu trebuie să-și certe sau să-și bată copiii. Cei care nu respectă aceste interdicții vor avea necazuri tot anul.

Distribuie:

Check Also

Donație OMV către Maternitatea Ploiești

OMV Petrom a donat Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești 250.000 de lei pentru achiziția de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *