13.8 C
Ploiești
duminică, 19 mai, 2024
spot_img
AcasăInterviuAdrian Mutu - ”gladiatorul” și ”superficialul”, povești cu Zlatan Ibrahimovic și declarații...

Adrian Mutu – ”gladiatorul” și ”superficialul”, povești cu Zlatan Ibrahimovic și declarații de dragoste pentru ”lupii galbeni”

Adrian Mutu e greu de prins. E greu de prins pentru un interviu, așa cum era și greu de prins de adversarii lui de pe teren… Și nu e usor să faci un interviu cu el nu pentru că are fițele unui star internațional, ci pentru că un om ca el, acum antrenor al echipei naționale de tineret, tată cu normă întreagă, are agenda încărcată. Chiar și așa, din respectul purtat reciproc și mai ales, din respectul pe care el i-l poartă galeriei ”lupilor galbeni”, Adrian Mutu s-a lăsat ”faultat” la limită cu câteva întrebări, altfel decât cele cu care este obișnuit. Mutu excentricul, Mutu rebelul, Mutu controversatul, Mutu prins dopat, Mutu la altoit de ospătari? Haideți să ne învățăm totuși și înainte de asta să le spunem celor care încă nu știu că Adrian Mutu este golgheterul all time al echipei naționale alături de Hagi. Și un fotbalist care are în CV pe 100 de goluri marcate în serie A și echipe precum Internaționale Milano, pe Chelsea, pe Juventus Torino sau Fiorentina, pe FC Argeș, pe Dinamo sau pe Petrolul.

Interviu de Eva Podeanu; www.ziarulploieştii.ro

Adrian Mutu, n-am știut niciodată cum să îți zic, când a fost vorba despre supranume… Il Fenomeno sau Briliantul? Ce preferi?
Ce prefer? (n.r. râde…) E simplu, în Italia, prefer Il Fenomeno, iar în România, să mi se spună Briliantul.

Și că tot te-am luat cu preferințe, vreau să te întreb ce ai fi preferat, dacă nu erai fotbalist… Sigur toată lumea pune astea trei opțiuni – actor, cântăreț, politician – dar simte-te invitat să mă surprinzi…
Aici m-ai surprins tu pe mine. Nu știu ce să zic pentru că nu m-am gândit niciodată, dar știu sigur că nu aș fi făcut niciodată carieră ca politician, de fapt, nu aș intra în politică. Și acum sunt apolitic… Ce aș fi fost dacă nu eram fotbalist? Cred că baschetbalist sau tenisman…

Legenda spune că prin Florența, te-a oprit cineva și ar fi vrut să-ți șteargă pantofii… Dar care a fost cel mai șocant gest făcut vreodată de vreun fan pentru tine?
Chiar acesta a fost gestul cel mai șocant pe care l-a făcut vreodată un fan… Se întâmpla la Florența, mă plimbam prin centru. Și a venit la mine un bărbat în vârstă, care s-a aplecat să-mi șteargă pantofii… Am rămas interzis, dar nu l-am lăsat, l-am îmbrățișat și i-am oferit un autograf. A fost emoționant.

Și mai spune legenda că nu oricine poate fi prieten cu Zlatan Ibrahimovic… Povestește-mi ceva, o farsă, o glumă cu tine și cu Zlatan…
Hahahaha, Zlatan, da…. Păi sunt multe, dar îmi vine asta în minte. Eram colegi de cameră la Juventus, și se trezește Zlatan la miezul nopții: ”Adri, trezește-te, am avut un coșmar, se făcea că Ronaldo era mai bun decât mine!”. Îți dai seama că i-am zis să se culce liniștit că el este cel mai bun… Și chiar este un băiat extraordinar.

Tot la capitolul legende, se zice că erai un copil cuminte… Așa este? Ce pedeapsă primeai dacă nu-ți făceai temele, de exemplu?…
Am fost un copil super cuminte, chiar. Nici nu îndrăzneam să nu-mi fac temele. Și așa, făceam câte 30 de probleme de matematică pe care mi le dădea tata, care e matematician… Și le rezolvam, pentru că altfel nu puteam să plec la antrenament.

Cum a fost când ai intrat prima dată în vestiarul lui Inter? Sau cum a fost când ai urcat în același autocar cu Hagi, la națională pentru prima dată?
Șocant, direct, viața mi se schimbase de o așa manieră că dintr-o dată m-am trezit în vestiar alături de idolii mei. Îi văzusem la televizor, și dintr-o dată mă schimbam alături de ei, mergeam la masă cu ei… Asta da, a fost șocant.

În ce film ți-ar fi plăcut să joci, ce rol anume ți-a plăcut în mod special?
Filmul meu preferat este ”Gladiatorul” și îți dai seama că aș fi vrut să joc în rolul lui Maximus…

Știu că ai întâlnit personalități de talie mondială, ai amici vedete internaționale… Dar cu ce actor ai fi vrut să te întâlnești și iei masa o dată?
Nu mă decid, dar cu unul dintre aceștia doi aș vrea să stau o seară la o șuetă: Al Pacino sau Robert de Niro.

Ce l-ar enerva acum pe antrenorul Mutu la fotbalistul Mutu?
Știi ce i-aș reproșa, ce m-ar enerva? Că în anumite momente, Mutu fotbalistul e superficial.

Un mesaj pentru fanii Petrolului și fanii tăi de la noi care citesc Ziarul Ploieștii…
Îi salut pe toți cititorii Ziarului Ploieștii, tuturor le doresc să fie sănătoși, să aibă grijă de ei în această perioadă. Iar fanilor Petrolului, le spun că am fost onorat că am jucat pentru ei, vreau să le mulțumesc pentru primirea incredibilă pe care mi-au făcut-o și m-aș bucura ca Petrolul să promoveze!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente