luni , 6 aprilie 2020
Home / Actualitate / ADEVĂRATA POLUARE

ADEVĂRATA POLUARE

Trebuie să recunosc un lucru, după emisiunea „România, te iubesc” de la ProTV, și (cu riscul de a vă oripila, o să o fac), anume faptul că singurul personaj care a avut vorbele la el și sigur găsea și explicații pentru problema poluării din județ, a fost autointitulatul „conte”.

Cum-necum, nea Mircea a răspuns cu tupeu și fără clipiri feciorelnice provocărilor lansate de reporter. Iar dacă era ațâțat mai mult, sigur dădea și soluții. Nu mai contează ce interese ar fi ascuns algoritmii de la baza rezolvărilor, cert este că sigur sălta pe șine problema deraiată, măcar cât filma cameramanul. Punea mâna pe telefon și de față cu reporterul trântea de pâmânt cu Semcu, cu tanti și nenea de la mediu, cu Ganea, Raul și cu toți primăreii de pe Valea Prahovei, de le plângeai de milă. Ce mai, mână de voievod! Aaa, că după plecarea Pro-ului totul reintra în starea inițială, asta-i altă treabă.

Cert este că mi-a fost o rușine de noi, uitându-mă la emisiune, de mai că nu m-am uitat în ochii vecinilor și i-am văzut și pe ei cum își fereau privirea când am plecat la muncă. Ba chiar am refuzat să dau o fugă la București de teamă să nu râdă de mine șmecherii de la capitală când mi-or vedea numărul de Prahova la mașină.

Atâta neputință, șmecherie și tupeu n-am văzut de mult, adunate la un loc. Atât de mult încât m-a apucat greața dar și teama că nu ne vom mai face bine niciodată. Tupeul fostului ministru al mediului, amestecat cu neputința sinceră a președintelui CJ, pus peste capul în pământ al primarului Ploieștiului, m-au lăsat fără grai.

Cert este că emisiunea cu pricina a dat o lecție presei locale, atât de măcinate de nevoi, împlinite mai mult sau mai puțin pe căi oneste, despre cum se poate face jurnalism cu întrebări simple, dar țintite cui trebuie. Și tot cu ocazia asta lumea a putut să vadă clar încrengătura de personaje care ne bântuie viețile de 15-20 de ani, indiferent de coloratura politică și pe banii noștri. Iar pentru asta nu-mi e numai greață ci și o mare rușine. Pentru că adevărata poluare care ne-a umplut de „rahat” în fața întregii țări, mai mult decât toate fecalele aruncate în râul Prahova, este poluarea județului cu astfel de personaje, pe care le-am tot girat prin neprezentarea repetată la vot.

Distribuie:

Check Also

Ceapa verde

DEREGLĂRILE HORMONALE POT FI ECHILIBRATE CU CEAPĂ VERDE Folosită în toate anotimpurile, ceapa este foarte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *