joi , 27 februarie 2020
Home / Actualitate / A reînviat „statul paralel” să-i cânte prohodul penal lui Volosevici?

A reînviat „statul paralel” să-i cânte prohodul penal lui Volosevici?

Nici n-a apucat bine să se usuce cerneala pe adeziunea la PNL a ex-primarului și ex-senatorului Andrei Volosevici că presa locală de serviciu a început să-l… condamne sugestiv și penal în procesul în care este achitat pe fond, în problema finanțării echipei Petrolul. Cu alte cuvinte, ziarele de-o anumită factură numai că nu sugerează… „statului paralel” să pornească vreo acțiune obscură (ei da, unele partide au echipe specializate în așa ceva, cu încrengături subterane în alte instituții ale statului) împotriva lui Volosevici. Asta fiindcă nu s-a înscris pesemne în partidul potrivit. Întrebarea care ar rostogoli bolovanul sună cam așa: „Ce-ar fi dacă… Ce-ar fi dacă Volosevici va fi condamnat la apel?”. Ca să vă faceți o imagine de ansamblu, trebuie să vă reamintim că, în 2016, fix când și-a anunțat candidatura la Primăria Ploiești din partea PNL, Volosevici s-a pricopsit cu o urmărire penală în chestiunea finanțării echipei Petrolul, din perioada în care a fost primar al Ploieștiului, 2008-2012. Cu alte cuvinte, DNA n-a avut timp să ancheteze cazul patru ani și s-a trezit să facă asta exact în 2016, nu la începutul anului, nu la sfârșitul anului, ci musai când „subiectul” a intrat în competiția electorală. Așa că nu-i exclusă vreo acțiune identică astăzi și acum. Fiindcă, ei da, la noi se poate orice… Să ne amintim numai de unde a pornit diabolizarea justiției din 2017 până în 2019…Departe de noi de a sugera vreo nevinovăție sau vreo vinovăție. Nu. Semnalăm doar niște coincidențe…
În 2016, când au întocmit dosarul, procurorii arătau în rechizitoriu că Volosevici, în calitatea sa de primar al municipiului Ploiești, „a inițiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploiești cu SC FC Petrolul SA” și „a semnat un contract de asociere între municipiul Ploiești și societatea comercială FC Petrolul SA Ploiești, contract încheiat prin nerespectarea dispozițiilor Legii administrației publice locale-în condițiile în care o instituție publică nu poate finanța o activitate lucrativă desfășurată de un agent economic cu capital privat. În acest fel, acesta a determinat prejudicierea bugetului local cu suma totală de 32.577.437 lei și concomitent obținerea, de către S.C. FC Petrolul SA Ploiești, a unui folos necuvenit de aceeași valoare”.
La finalul anului trecut, în procesul pe fond, magistrații de la Curtea de Apel Ploiești au dispus achitarea lui Andrei Volosevici în această cauză.
Numai că dosarul a mers mai departe. Întâmplător sau nu, acesta a fost înregistrat la Inalta Curte de Casație și Justiție pe 7 februarie, exact în ziua în care Volosevici a fost reprimit în PNL și și-a anunțat candidatura la Primăria Ploiești. Primul termen a fost programat pentru 5 martie 2020.

Check Also

Nou rector la UPG Ploiești

Pe 24 februarie s-au încheiat alegerile pentru funcția de rector al Universității Petrol-Gaze din Ploiești. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inline