fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Actualitate / A ÎNCEPUT!

A ÎNCEPUT!

Cu toții am asistat săptămâna trecută la oficializarea tandemului pe care peneliștii îl vor câștigător în alegerile pentru Primăria Ploiesti și Consiliul Județean. Și hai să recunoaștem că avem de a face, până în acest moment, cu cel mai de impact cuplu din politica locală. Volosevici-Dumitrescu adună, deopotrivă, așteptări, experiență, dorință de revanșă și curaj. Da, da, curaj. Pentru că, să pleci la un drum ca acesta cu un tip cu personalitatea lui Volosevici, este o dovadă de curaj. Și, pentru că nu vreau, in niciun caz să fiu plasat ca simpatizant necondiționat al celor doi, o să atrag atenția asupra posibilelor vulnerabilități ale cuplului candidat.

În primul rând, așa cum deja am spus-o, felul personal al lui Volosevici este unul care poate da mari bătăi de cap, mai târziu, colaboratorilor acestuia. Pentru întărirea spuselor poate fi consultată doamna Anastase, „vinovata” pentru aruncarea în viața politică a urbei (împreună cu cetățeanul sârb Sebastian Ghiță), a domnului candidat de azi. Iar aici intervine echilibrul pe care va fi în stare/sau nu să îl mențină Dumitrescu.

Al doilea lucru care poate schimba complet direcția celor doi ține de lămurirea unor aspecte cu tentă gri din viața domnului candidat la postul de primar. Și mă refer aici la negocierile cu PSD (înregistrate probabil, după rețeta cunoscută a ultimilor ani), care pot scoate la iveală lucruri nu tocmai curate, fie ele și la nivel de conștiința.
Un al treilea aspect aducător de ghimpi în talpă poate să fie tocmai orgoliul rănit al doamnei Anastase, care poate dărâma din interior, la cel mai mic derapaj al domnului Andrei, castelul de cărți de joc construit zilele acestea, printr-o simplă suflare de vânt.

Al patrulea punct slab, considerat azi forte, este acela al lipsei de notorietate a președintelui PNL-Ph, un personaj cu ceva vechime în politică dar nu una vizibilă și cu rădăcini locale puternice. Spun asta pentru că, dacă la ceva nu ne bate nimeni, acest lucru este „patriotismul local”.

Iar, nu în ultimul rând, cred că trebuie avută în vedere și rezolvarea unor zvonuri cu tentă personală despre domnul Volosevici, fapt ce ar da mai multă credibilitate acestuia, în ochii electoratului. Și spun asta, cu atât mai mult, cu cât felul deschis în care comunică acesta poate fi o sabie cu două tăișuri, care va lăsa răni și personale și de partid.
Aaa…și mai e ceva. Concurența!

 

Editorial de Marius MARINESCU

Distribuie:

Check Also

DINȚII CARIAȚI DIN FAȚĂ- partea 10

Construită să fie un exemplu de civilizație, clădirea Halelor Centrale a ajuns, asemeni întregului oraș, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *