fbpx
miercuri , 27 mai 2020
Home / Actualitate / 58 de milioane de dolari despăgubire

58 de milioane de dolari despăgubire

Miliardarul grec Alkiviades „Alki” David a fost condamnat să plătească despăgubiri de 58 de milioane de dolari uneia dintre asistentele sale pe care a hărţuit-o sexual. Aceasta este una dintre cele mai mari sancţiuni de acest tip din istoria judiciară a Statelor Unite, a declarat avocatul victimei, citat de AFP.
Alki David, moştenitorul unei familii de industriaşi care s-au lansat şi în industria hologramelor şi a streaming-ului, a fost găsit vinovat de un tribunal din Los Angeles pentru act de violenţă şi agresiuni sexuale comise asupra lui Mahim Khan, pe care o angajase în compania lui de producţie între anii 2014 şi 2015. Această sentinţă „le reaminteşte prădătorilor, oriunde s-ar afla, că nu pot să facă rău cuiva şi să scape nepedepsiţi”, a spus Mahim Khan într-o declaraţie publică.
Odată cu apariţia mişcării MeToo, „femeile precum Mahim Khan nu mai acceptă să sufere în tăcere”, a adăugat avocata ei, Gloria Allred, care consideră că despăgubirile de 58 de milioane de dolari acordate clientei sale sunt unele dintre cele mai mari din istoria judiciară americană.
Bazându-se pe dovezi clare, apărătorii lui Mahim Khan au afirmat în sala de judecată că Alki David o prindea de gât de mai multe ori pe săptămână pe fosta lui angajată, pentru a o obliga să simuleze o felaţie. Potrivit avocaţilor acuzării, miliardarul grec obişnuia şi să o prindă de părţile intime şi i-a dezvelit sânii cel puţin o dată, relatează Agerpres.
Alki David a negat însă orice hărţuire sexuală faţă de tânăra femeie. La pronunţarea sentinţei, acesta nu a fost prezent la tribunal, deoarece acesta îi retrăsese dreptul de autoapărare în instanţă, după ce, în cadrul unor audieri anterioare, inculpatul a folosit termeni virulenţi, pentru a-i critica pe acuzatoare şi pe avocaţii acesteia.
Miliardarul de 51 de ani a dat publicităţii un comunicat în care a criticat sistemul judiciar american, considerându-l „fals” şi „în stare de urgenţă”. În acelaşi document, el i-a acuzat pe Mahim Khan şi pe martorii ei că au minţit în sala de judecată.

Distribuie:

Check Also

Donație OMV către Maternitatea Ploiești

OMV Petrom a donat Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploiești 250.000 de lei pentru achiziția de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *