fbpx
joi , 2 iulie 2020
Home / Actualitate / 3 trucuri să te dregi după mesele copioase

3 trucuri să te dregi după mesele copioase

Sărbătorile sunt prilej să petreci mai mult timp cu familia, în jurul unor mese îmbelşugate. Numai că magia nu anulează şi neplăcerile digestive, dacă am exagerat.

Scapă de greaţă cu ghimber
Combinarea multor feluri de mâncare stropite din belşug cu alcool pregăteşte terenul pentru apariţia neplăcerilor digestive. Pentru oricare dintre ele, ghimbirul este un real ajutor. Ca să scăpaţi de crampele şi de arsurile de la stomac, rade o linguriţă de rădăcină de ghimber, pune-o într-un pahar cu apă fierbinte, strecoară şi bea după un sfert de oră. Dacă simţi că ţi s-a urcat stomacul în gât, un bun remediu este o felioară de rădăcină de ghimber, pe care o ţii sub limbă, până ce-ţi trece starea de rău, ceea ce n-ar trebui să dureze mai mult de cinci minute.
Înviorare cu ceai de cicoare, supe şi acrituri
Dacă nu ţi-ai refuzat nicio plăcere gustativă şi ai mai şi exagerat cu porţiile mai multe zile, după starea de moleşeală iniţială, te vei simţi obosit, chiar stors de vlagă din cauza suprasolicitării digestive şi acumulării masive de toxine în organism. Pentru a-ţi recăpăta energia, îţi poţi începe ziua, în loc de cafea, cu un ceai verde ori cu unul de cicoare. Ceaiul verde este bogat în antioxidanţi cu efecte reparatoare, fiind şi un detoxifiant puternic. Şi ceaiul din rădăcină sau din frunze de cicoare îţi va reda voiciunea, pentru că stimulează funcţiile hepatice şi renale, debarasând organismul de reziduuri. Infuzia se face din 15 g de frunze uscate şi dintr-un litru de apă. Poţi bea câte două căni pe zi. De asemenea, ciorbele de legume, acrite cu borş de putină sau cu zeamă de varză murată sunt modalităţi simple de a reduce motoarele digestive şi de a te revitaminiza. Acelaşi efect îl au şi citricele, consumate ca atare, sub formă de salate sau sub formă de suc stors, dar cu tot cu pulpă.

Uleiurile esenţiale te „repară”
Pentru aproape fiecare neplăcere creată de excesele de la mesele festive, există un remediu pe bază de uleiuri esenţiale.
Contra greţurilor, este indicat să picuri un strop de ulei esenţial de mentă sau de busuioc pe o bucată de zahăr cubic, şi să-l iei de două ori pe zi.
Ai digestia leneşă? Atunci n-ar fi rău să încerci să faci un masaj pe abdomen cu trei-patru picături de ulei esenţial de mentă sau să pui pe un cub de zahăr o picătură de ulei esenţial de mentă sau să pui pe un cub de zahăr o picătură de ulei esenţial de lămâie, de tarhon sau de mentă şi să-l laşi apoi să se topească în gură. Pentru o mai mare eficacitate, repetă cea de-a doua procedură de trei ori pe zi, de-a lungul a trei zile.
Balonarea o previi cu un cub de zahăr pe care ai adăugat câte o picătură de ulei de busuioc şi de mentă sau de chimen şi de mărar.
Scapi de arsuri dacă înainte de a mânca, iei un colţ de pâine sau o bucată de zahăr cubic pe care ai pus o picătură de ulei esenţial de muşeţel.

Distribuie:

Check Also

Fenomen bizar – parcul care se transformă vara în lac

Green Lake sau Lacul Verde din Austria este, de fapt, o vale situată în localitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *