3.3 C
Ploiești
marți, 28 noiembrie, 2023
spot_img

După ce Andrei Volosevici a anunțat că va candida pentru un nou mandat de primar al Ploieștiului, dar de data aceasta din partea PSD, partid care și-a asumat echipa PSD-Volosevici, iată că avem a doua persoană care aspiră la această poziție: parlamentarul independent, fost membru al PLUS și USR, Mihai Polițeanu. Acesta s-a plasat sub un semislogan, să-i spunem așa, cu caracter general: „Alegerile din 2024 vor fi un referendum despre viitorul Ploieștiului.” Sâmbăta trecută, însoțit de susținătorii săi, Polițeanu și-a anunțat candidatura din fața clădirii municipalității, după care a făcut un tur al orașului, pesemne pentru a-i convinge pe cei prezenți de starea urbei. Mulțimii care l-a însoțit i s-au alăturat și consilierii independenți Mihai Tonsciuc și Magdalena Trofin. Interesantă asociere, dat fiind faptul că, în Consiliul Local Ploiești, Tonsciuc și Trofin votează de regulă în favoarea solicitărilor primarului Volosevici.

Polițeanu este absolvent al Facultății de Filosofie, la Universitatea București și are două masterate, unul în drept european, la Universitatea București, fără susținerea tezei de diplomă și unul în studii ale naționalismului, la Central European University, Viena (instituție de învățământ superior fondată în anul 1991, în SUA, de către George Soros, cu sediul inițial la Budapesta, schimbat apoi la Viena, din cauza premierului maghiar).
Ca experiență profesională, notăm: asistent universitar (2002), ofițer de comunicare la Societatea Academică din România (2005), consilier al ministrului Justiției (2005-2007), manager de proiecte anticorupție, Freedom House România (2007-2009), asistent europarlamentar Monica Macovei, Parlamentul European (2009-2015), membru fondator și director executiv la ONG Inițiativa România (2015-2019), administrato MP Consultancy& Analysis SRL (2015-2020), consilier local (2020) și parlamentar (2020-prezent).

În fine, trecem peste povestea plimbării prin oraș și consemnăm ce spune Polițeanu: „Fac apel către toți ploieștenii, comunitățile și organizațiile civice din Ploiești să ne unim forțele și, împreună, să eliberăm orașul de sub ocupația aroganței, nepăsării și corupției reprezentate de Volosevici și PSD-PNL! Fac apel și către partidele politice din afara cartelului PSD-PNL să ne unim forțele pentru a trimite PSD și PNL în opoziție, să construim o majoritate curată de oameni integri, dedicați interesului Ploieștiului în Consiliul local și să alegem 2 viceprimari cu viziune, cu putere de muncă și loiali Ploieștiului, nu unor interese de gașcă. Vreau să spunem împreună: se poate, prin curaj, să construim un nou Ploiești!”
Deputatul a acuzat lipsa de interes a administrației de a finaliza proiectele europene, dar a și anunțat prioritățile pe care le are pentru următorii patru ani: „termoficarea, curățenia și înverzirea orașului, locuri de parcare trasate în zonele rezidențiale, parcuri curate și îngrijite, zonă pietonală extinsă, piste de biciclete, evenimente culturale și artistice de anvergură, canalizarea și asfaltul în zonele uitate ale orașului, siguranța fizică a ploieștenilor și reconectarea administrației locale cu comunitatea.”

Articol de Elena Şerban

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente