3 C
Ploiești
sâmbătă, 4 decembrie, 2021
Acasă Editorial 10 MOTIVE PENTRU CARE SĂ NU ANGAJEZI UN POLITICIAN

10 MOTIVE PENTRU CARE SĂ NU ANGAJEZI UN POLITICIAN

Editorial de Marinescu Marius

Ce i-ai pune să facă?
Ce loc le-ai găsi în societate, altul decât să facă politică?
De fapt, ce crezi că ar fi în stare să muncească cei care ne conduc, în afară de ocupat funcții plătite din bani publici.
Să zicem că ai avea propria firmă. Pe ce post ai angaja un politician al zilelor noastre? Nu de alta, dar sigur nu ți-ar fi ușor să-i găsești locul potrivit. De ce? Apăi, dacă îți arunci ochii în cv-urile lor ai zice că nicio funcție nu-i prea mare pentru ei. Poate, de aici și seninătatea cu care acceptă orice pălărie, chit că le este mult mai mare și vine la pachet cu rușinea publică după prestații lamentabile. (Lipsa simțului penibilului fiind acută, nu clipesc în a zice “da” la orice. Și de ce ar zice “nu”? Doar merită. E rândul lor. Așa că, ciocu’ mic!)
Cu toate astea sunt doldora de licențe, masterate, doctorate, supraspecializări, cursuri în limbi străine…ce să mai!? Super specialiști în: comunicare, științe politice, drept internațional, public și administrativ, doctori ori doctoranzi în managementul afacerilor și al informațiilor, absolvenți ai SNSPA, Spiru Haret, Nicolae Titulescu (nume grele, deh!), ai tuturor Universităților cu taxă, de pe la noi și de aiurea, ai Colegiului de Apărare etc etc.
Îți zici: somități în materie, clar!
Ei, și cu toate astea, ce crezi că ar fi în stare să facă, altceva decât să încerce să te convingă să faci vreo combinație ultra-ortodoxă, domnul sau doamna politician? Unde i-ar fi locul unei astfel de “eminențe”, în afară de un scaun călduț de bugetar numit politic. Crezi că te-ar ajuta să îți dezvolți businessul? Ar aduce un strop de plus valoare? Din munca lui crezi că ai mai putea plăti încă un salariu, în afară de al lui?
Uite, cu toată ignoranța mea, cu mici excepții, cred că nicio față de tânăr politician (fac această precizare pentru că în primul val de politicieni de după revoluție, majoritatea au terminat facultăți pe bune, ori au absolvit măcar o școală profesională de-a lui nea Nicu, iar ceva carte s-a mai prins de ei), nu s-ar descurca în aproape nicio funcție cu adevărată responsabilitate. De ce?
•În primul rând pentru că ar fi prea mic salariul pentru unul așa bun ca el.
•În al doilea rând pentru că, dacă ar face profit vreuna din activitățile la care el ar lua parte, nu ar accepta să împartă beneficiul cu nimeni, nici cu colegii și nici măcar cu patronul. Totul la el!
•În al treilea rând nu ar putea sta 8 ore la muncă. Nu mai zic să stea concentrat. Riscul de fractură de neuroni fiind sporit.
•În al patrulea rând, ar vrea să își aducă cu el și nevasta, verișoara și eventual iubita cu soțul ei.
•În al cincilea rând, pentru că mulți dintre ei nu știu să scrie corect românește.
•În al șaselea rând pentru că se va certa cu toți vecinii și colegii pe locul de parcare iar asta o să îl consume nervos de nu va mai fi bun de nimic jumătate de zi.
•În al șaptelea rând va uita să se întoarcă din pauza de masă.
•În al optulea rând nu îi vor ajunge minutele la telefon, cafeaua, benzina și bonurile de masă oricât de multe ar fi.
•În al nouălea rând, după prima lună va intra în depresie. Motivul fiind: banii vin prin muncă.
•În al zecelea rând…ba nu! În primul și primul rând, nu va știi să facă, cu adevărat, NIMIC!
Și atunci, te întreb. Cum pot astfel de oameni să aibă pretenția că pot conduce într-o direcție bună societatea? Ei bine, uite că pot. Cu tupeu și cu încredere nemăsurată în faptul că fără ei nu se poate.
Proști ei? Nu. Noi! De ce? Că ne-am gândit să-i angajăm!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Articole recente

Lucrările la CN „I. L. Caragiale”, preț majorat pentru a treia oară

Șantierul este programat să se deschidă la anul Ce înseamnă să nu faci o investiție la timp! Vom vedea exemplul clar al proiectului «Restaurare parțială...

Zece teorii şocante ale conspiraţiei

    Nu de puţine ori evenimente importante care au marcat cursul istoriei au stârnit vii controverse. La fel şi o serie de fapte...

Patru noi locuri de joacă, în Ploiești

Rominserv, companie membră a K.M.G. International (Rompetrol), în parteneriat cu Primăria Ploiești, urmează să amenajeze 4 locuri de joacă în oraș, pe strada Gh....

Turcia nu poate fi jandarmul SUA în Afganistan

Erdogan, care a făcut declaraţii după şedinţa cabinetului său, a dat vestea opiniei publice: ”Ne-am înţeles cu Biden asupra faptului că nu avem nicio...

Scrumiere stradale, în Ploiești

Luna trecută, municipalitatea anunța că, în baza unui parteneriat cu British American Tobacco, va începe programul „Alege asumat un oraș curat”. Ei bine, mai...