fbpx
luni , 6 iulie 2020
Home / Tara de dincolo de tara / Rusia, pregătită militar pentru un conflict de tipul crizei rachetelor, din 1962

Rusia, pregătită militar pentru un conflict de tipul crizei rachetelor, din 1962

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Rusia este pregătită din punct de vedere militar pentru o nouă criză, precum cea a rachetelor cubaneze din 1962, dacă Satele Unite vor acest lucru, consemnează Reuters, preluată radio.ro.

Criza rachetelor cubaneze a izbucnit în 1962, când Moscova a trimis rachete balistice în Cuba ca răspuns la desfăşurarea de rachete ale SUA în Turcia, generând o criză care a adus lumea în pragul unui război nuclear.
Tensiunile cresc în prezent, pe fondul temerilor Rusiei că SUA ar putea desfăşura rachete nucleare cu rază medie de acţiune în Europa şi pe fondul posibilei disoluţii a Tratatului privind controlul armelor nucleare, semnat în timpul Războiului Rece.
Declaraţiile preşedintelui Putin, făcute recent presei ruseşti, survin după ce anterior a avertizat că Moscova va imita orice intenţie a SUA de a desfăşura noi rachete în apropiere de Rusia, staţionând rachete în apropiere de SUA.
Este pentru prima dată când Vladimir Putin îşi detaliază avertismentul, afirmând că Rusia poate să desfăşoare rachete hipersonice instalate pe nave sau submarine, vase care pot să se apropie de apele teritoriale ale SUA, dacă Washingtonul va instala rachete nucleare cu rază medie de acţiune în Europa. „Vorbim de vehicule navale de transport, vase sau submarine, şi le putem instala, având în vedere viteza şi raza de acţiune a rachetelor, în apele noastre. În plus, ele nu vor fi staţionate, se pot mişca şi ei vor trebui să le găsească. Să facă un calcul: mach 9 (viteza rachetelor) şi peste 1.000 km (raza de acţiune)”, a declarat Vladimir Putin, conform unui transcript difuzat de Kremlin.

Distribuie:

Check Also

La Chișinău Guvernul Sandu a fost pus „pe calea cea bună”. Demis

Pe vremea regimului sovietic, în fosta URSS, 8 noiembrie era zi de odihnă, a doua …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *