sâmbătă , 18 ianuarie 2020
Home / Tara de dincolo de tara / Numărul românilor din Republica Moldova cu pașaport român CREȘTE de la o zi la alta

Numărul românilor din Republica Moldova cu pașaport român CREȘTE de la o zi la alta

Tot mai mulți moldoveni își redobândesc cetățenia română. Astfel că, doar anul trecut, peste 250.000 de persoane cu domiciliul stabil în Republica Moldova dețineau pașapoarte românești.
Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie de la Bucureşti anunță că acest număr, însă, nu ia în calcul şi basarabenii care şi-au redobândit cetăţenia României şi-au indicat domiciliul în dreapta Prutului.
Datele aceleiași instituții arată că, din anul 2002 şi până în 2018, peste o jumătate de milion de cetăţeni din Republica Moldova au redobândit cetăţenia statului român.
Printre beneficiile deţinerii cetățeniei române se numără dreptul de şedere pe un termen nelimitat în ţările Uniunii Europene și de a primi alocaţii pentru copii, posibilitatea de a studia în Uniunea Europeană, asistenţă medicală conform standardelor şi legislaţiei europene, dreptul de vot sau cel de pensie.

Check Also

Cum a reacționat Maia Sandu la rezultatele „concursului” la șefia CNA: „Am și eu întrebări, mie tot nu-mi place că așa a ieșit, eu nu știu dacă Parlamentul îl va vota”

Prim-ministra Maia Sandu spune că are anumite întrebări cu privire la câștigătorul concursului de selectare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *