fbpx
luni , 6 iulie 2020
Home / Actualitate / Nu vă e jenă să încasați leafa, la halul în care arată orașul sub conducerea domniilor voastre?

Nu vă e jenă să încasați leafa, la halul în care arată orașul sub conducerea domniilor voastre?

15-16 iulie 2019. Ploieștiul arată în continuare rău. ADI Deșeuri a anunțat rezilierea contractului cu Rosal (pe partea de deșeuri populație), dar orașul are probleme și cu căile publice (alt contract cu Rosal, încheiat de Primăria Ploiești) ori spațiile verzi. Despre ultimele vom discuta joia viitoare. Acum, vorbind despre un oraș îngropat în gunoaie, aleșii nu au pic de respect față de ploieșteni și au transferat totul pe tărâm politic. Nu că politica n-ar fi astfel, n-avem cum să-i contrazicem…

curatenie ploiesti

„Cu ajutorul buldoexca-vatoarelor, astazi, au fost curățate mai multe platforme de gunoi. Continuăm și ne vom opri doar atunci când ploieștenii se vor declara mulțumiți de curățenia municipiului”.  Întrebarea e alta: ce-o fi făcut vicele Ganea lunile acelea de zile în care orașul a fost sufocat de gunoaie? Că tot aceeași funcție avea și atunci și acum, tot aceeași leafă încasa și atunci și acum, tot aceleași atribuții avea și atunci și acum! Și oricum, nu știm cum face curățenie și pe unde, că urbea e… tot jaf!
Primul vinovat, dar nu singurul, primarul Dobre
Anterior și pe primarul Adrian Dobre îl apucase o furie privind acest Ploiești foarte-foarte murdar și a fost prin toate cartierele în controale, ba chiar i-a aruncat unui om sacii depozitați în stradă înapoi în curte. Pe urmă a țipat la directorul RASP, Raul Petrescu, care a sugerat că de fapt nu Rosal este vinovat pentru toată această stare, ci lipsa bugetului pentru activitatea de curățenie.
„Du-te și citește contractul cu Rosal”, cică ar fi tunat Dobre. Ulterior și tot pe Facebook, primarul a clarificat aspectul, amestecând aici și politicul. Între noi fie vorba, în chestiune, adică în gunoi, chiar și-a vârât coada apartenența politică, directorii din regii sau societățile din subordinea Consiliului Local Ploiești, membri ai PSD sau ALDE, făcând toate eforturile să-l compromită pe Dobre (PNL). Chiar așa scrie și edilul-șef: „Țin să le reamintesc membrilor PSD, care „s-au trezit” în ultimul moment că sunt direct responsabili pentru munții de gunoaie din orașul nostru: contractul cu Rosal pentru ridicarea gunoiului menajer este încheiat de A.D.I. Deșeuri Prahova, nu cu Primăria Ploiești, iar directorul RASP- Raul Petrescu, responsabil cu monitorizarea serviciilor de salubritate este membru PSD. Am ridicat tonul la Raul Petrescu pentru că mințea presa în prezența mea, spunând că bugetul primăriei este cauza problemei gunoiului, nu nerespectarea programului de către Rosal. Angajaților din primărie le-am cerut să-și facă treaba, să aplice legea și să fie fermi, nu am adoptat tacticile PSD-ALDE de a crește salariile pentru a le obține bunăvoința. Nu am decât nervii pe care orice cetățean din țara asta îi are când vede tâmpeniile făcute zilnic de PSD-ALDE”. Înainte, PSD Ploiești îl atacase pe Facebook pe primar, scriind cum a urlat acesta la Petrescu și la angajații din Primăria Ploiești și cum nu are habar de arta diplomației. Acum să nu credeți că Dobre e chiar îngeraș în toată această situație. Dimpotrivă, am zice, funcția îl face primul vinovat, chiar și cu bețele-n roate care i se pun…


Spre știința lui Raul
Acum, revenind la buget, să-l lămurim și pe vânătorul de sinecuri politice, Raul Petrescu, cum stau treburile: în 2016, bugetul de salubritate al Primăriei Ploiești (curățenie căi publice+deszăpezire) a fost de 14,5 mil. lei, după ultima rectificare de buget; în 2019, bugetul inițial prevede pentru curățenia căilor publice+deszăpezire 16 mil. lei. În schimb, cheltuielile de personal în 2016 au fost de 13 milioane de lei, iar în 2019, de 29,5 mil. lei! Așa că haideți să vedem unde s-au dus banii Primăriei Ploiești! Dacă adăugăm la cheltuielile salariale, crescute de peste două ori în trei ani, pomenile electorale votate în CL Ploiești, precum transport gratuit al pensionarilor cu venituri și de 2.000 lei (în jur de 46 mil. lei cu totul), subvenția la energia termică pentru cei care locuiesc la bloc- 10 mil. lei, ajutoarele de căldură oferite și de Primăria Ploiești, în afară de cota acordată de statul român etc., aflăm unde-s banii care ar trebui să folosească pentru buna funcționare a orașului! Iar dacă ar fi să-l lămurim și mai bine pe directorul Petrescu, să vedem cum stă cu bugetul RASP.


Întrebare: cum puteau cei de la RASP să-și facă treaba în 2016 și acum, cu salariile dublate (chiar mai bine) nu mai pot, deși au bugetul majorat cu peste 4 mil. lei? Așa și cei de la Primăria Ploiești: au lefuri gârlă și chef de treabă ioc. Și-acum vine o ultimă întrebare pentru toți, primar, viceprimari, directori (inclusiv Petrescu), consilieri locali, funcționari, angajați: nu vă e jenă să semnați statul de plată, la halul în care arată orașul, sub conducerea domniilor voastre?

Maria BOGDAN; www.ziarulploiestii.ro

Distribuie:

Check Also

A fost operaționalizat Sumal 2, sistemul care ar trebui să elimine tăierile ilegale de păduri din România

Guvernul României a aprobat, în ședința din data de 25 iunie, HG pentru aprobarea Normelor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *